El 12 de maig de 1935 l'assemblea de la secció vinícola del Sindicat d'Artés va donar un vot de confiança a la Junta Directiva per duu a terme la construcció del nou Celler Cooperatiu, i és el setembre on s'hi farà la primera verema amb el raïm de 85 socis. D'aquest fet en fa 75 anys.
I per a celebrar-ho s'organitza una Verema popular perquè tots els clients i amics del Celler Cooperatiu d'Artés puguin viure un matí de verema complerta. La trobada tindrà lloc a les 10.00 del matí del proper dissabte 25 de setembre al mateix sindicat. Es sortirà d'allà amb tractor cap a una vinya de picapoll i un cop s'arribi es procedirà a fer la recollida del raïm. Un cop s'hagin omplert els cabassos, es tornarà cap al celler per a fer la premsada del raïm. A la plaça de davant del sindicat es servirà un esmorzar amb pa i botifarra per als assistents regat amb vi i cava Artium i el most del raïm que s'ha premsat. Ja quan es va celebrar el 50è aniversari també es va celebrar una verema popular amb esmorzar de verema inclós.
Amb aquest fet es vol donar a conèixer la feina i la tradició d'una activitat amb molt de futur a la nostra comarca. Per a una millor organització totes les persones que hi vulguin participar, poden trucar al 93 830 53 25 o enviar un mail a artium@cavesartium.com.
Recordem que el Celler Cooperatiu d'Artés és la primera cooperativa de l'estat espanyol que s'inicia en l'elaboració i comercialització de champagne criat en cava i la primera bodega del Bages que embotella el picapoll amb un sistema de criança en bóta de roure, presentat en una ampolla de 3/4 de litre.
I per a celebrar-ho s'organitza una Verema popular perquè tots els clients i amics del Celler Cooperatiu d'Artés puguin viure un matí de verema complerta. La trobada tindrà lloc a les 10.00 del matí del proper dissabte 25 de setembre al mateix sindicat. Es sortirà d'allà amb tractor cap a una vinya de picapoll i un cop s'arribi es procedirà a fer la recollida del raïm. Un cop s'hagin omplert els cabassos, es tornarà cap al celler per a fer la premsada del raïm. A la plaça de davant del sindicat es servirà un esmorzar amb pa i botifarra per als assistents regat amb vi i cava Artium i el most del raïm que s'ha premsat. Ja quan es va celebrar el 50è aniversari també es va celebrar una verema popular amb esmorzar de verema inclós.
Amb aquest fet es vol donar a conèixer la feina i la tradició d'una activitat amb molt de futur a la nostra comarca. Per a una millor organització totes les persones que hi vulguin participar, poden trucar al 93 830 53 25 o enviar un mail a artium@cavesartium.com.
Recordem que el Celler Cooperatiu d'Artés és la primera cooperativa de l'estat espanyol que s'inicia en l'elaboració i comercialització de champagne criat en cava i la primera bodega del Bages que embotella el picapoll amb un sistema de criança en bóta de roure, presentat en una ampolla de 3/4 de litre.