Els restaurants del Gremi del Bages promocionen els olis catalans amb denominació d'origen

Un total de nou establiments del Gremi d'Hoteleria i Restauració s'afegeixen a la campanya oferint cinc varietats d'oli d'oliva extra

Publicat el 25 de febrer de 2010 a les 17:53

Nou establiments del Bages oferiran cinc varietats d'oli amb denominació d'origen. Catpress

Els clients dels establiments de restauració de la comarca aficionats als olis de qualitat estan d'enhorabona. El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages s'ha afegit a la campanya que impulsa el departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat per promoure els olis catalans entre la ciutadania. Des de fa dues setmanes un total de nou establiments del Gremi ofereixen a taula els setrills amb les cinc varietats els olis d'oliva verge extra de les denominacions Oli de Terra Alta, les Garrigues, Siurana, Oli de l'Empordà i Oli del Baix Ebre-Montsià.

Representants del Gremi d'Hoteleria, del departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat i de la Federació Intercomarcal d'Hosteleria i Restauració (FIHR) han presentat la iniciativa aquest migdia. Des del Gremi, el vicepresident Salvador Cots ha explicat que "la iniciativa té un èxit molt gran entre els clients que vénen als restaurants i fins i tot ens demanen poder comprar l'oli". El president de la FIHR, Enric Gené, ha comentat que "hem de continuar treballant en aquesta direcció per promoure els productes de cada territori". Per la seva part, la subdirectora general de Qualitat Agroalimentària del departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Elisabet Cardoner, ha apuntat que "el sector de la restauració és clau perquè els consumidors s'apropin a aquests productes". La Generalitat estudia repetir la campanya amb productes com l'arròs o la carn de xai.

Campanya global
A tot Catalunya hi participen un total de 85 establiments de restauració a través dels quals s'han repartit un miler de setrills amb cinc ampolles de mig litre d'oli d'oliva. Es preveu que a finals de març es faci un nou enviament de setrills davant la bona resposta que s'està obtenint. Per incentivar els àpats entre els clients dels restaurants adherits s'ha preparat un sorteig de cinc estades de turisme rural per a dues persones a les zones de les Garrigues, la Terra Alta, el Montsià, l'Empordà i el Priorat.

Restaurants de la comarca que participen a la campanya:
  • Tesi
  • La Barca
  • La Creperia
  • Maïami
  • Passeig
  • La Sala
  • Mirador del Montserrat
  • Cal Patoi
  • Fernández