Dijous passat es va celebrat la 17a edició dels Premis de l'Escola d'Hoteleria Joviat, un esdeveniment anual que des del 2006 reconeix referents del món de la gastronomia pel seu valor i gran aportació en el sector. Els guardonats d'enguany han estat per al sommelier Ferran Centelles Santana, Pessics Pastisseria d'Artés d'Ariadna Soler, la granja avícola Mas Maçaners de Castellfollit del Boix, i la Fundació Alícia de Sant Benet de Bages.
L'acte de lliurament dels premis es va fer en el marc de la festa de graduació de l'Escola d'Hoteleria, amb la 33a promoció del Grau Mitjà de Cuina i Serveis, la 28a de Pastisseria i l'11a del Grau Superior de Direcció de Cuina.
Els Premis estan representats per una escultura de l'artista manresana Àngels Freixanet. L'obra, que està creada de manera única per a cada ocasió, és un barret de cuina de ferro forjat, del qual ja n'hi ha cinquanta-vuit exemplars repartits arreu del país, i del món. Un cop més, el president de la Fundació Joviat, Jordi Vilaseca, ha estat l'encarregat d'entregar-los.
El somelier Ferran Centelles Santana, exalumne de la novena promoció de l'Escola d'Hoteleria va ser premiat en la categoria de Trajectòria professional per un recorregut imponent i ple de reconeixements nacionals i internacionals. Centelles va formar part de l'equip del Bulli amb qui encara està vinculat amb la Bullifoundation; és emprenedor i fundador de l'Escola Outlook Wine i el portal Wineissocial, primer club de vins online. També és docent i divulgador, ha publicat diversos llibres que són una gran contribució al món de la sommelieria. Actualment és reconegut com un dels sommeliers nacionals i internacionals de referència.
El Premi Projecte Empresarial va ser per a Pessics Pastisseria d'Ariadna Soler, exalumna de la setzena promoció de pastisseria, premiada per ser un exemple d'emprenedoria, creativitat i compromís amb la qualitat i la sostenibilitat. Artesana i dissenyadora dels famosos pessics, els petits mossecs de galeta.
El Premi Empresa Col·laboradora va ser per a Mas Maçaners, amb Òscar Badias al capdavant del projecte familiar, una granja avícola ecològica als peus de Montserrat, guardonada pel seu compromís amb la qualitat del producte i amb el servei acurat i sempre atent cap a les cuines de Joviat.
El Premi d'Honor va anar a la Fundació Alícia, amb Toni Massanés a la direcció general. Va ser premiada per la seva tasca de recerca, estudi i divulgació del patrimoni alimentari, i el seu impuls cap a una societat més sostenible i conscient a través de l'alimentació saludable. Un referent del territori amb un impacte mundial.
Els Premis celebren les fites individuals i col·lectives, alhora que reflecteixen els valors de l'Autenticitat, el Compromís i l'Excel·lència que Joviat impulsa entre l'alumnat i la comunitat educativa. Són el reconeixement a les persones, als projectes i a les entitats que, a través de cuina i la gastronomia, generen un impacte de valor al territori.