La Festa del Tomàquet del Bages és una oda a la pagesia i al producte local que implica pagesia, restauració, comercialització, agents cívics, socials i ciutadania en general que es fan seva una festa que enguany potencia els tastos, inclou com a producte convidat l'ou i la població convidada Artés, a l'hora que potencia els actes consolidats com el sopar del tomàquet el pinxopote tomaquer o el mercat del dissabte 27 de juliol.
Als principals actes, enguany s'hi afegirà la transhumància de Marina. Un ramat de 120 cabres que va del Penedès-Garraf a la Cerdanya farà aturada a Can Poc Oli de Manresa el dia 19 de juliol, on l'endemà hi haurà tallers i activitats a l'entorn d'aquests animals. El diumenge 21 hi haurà la sortida del ramat.
Més enllà dels actes, la Festa del Tomàquet pretén posar en valor el producte local. No son moments fàcils per a la pagesia. Dels augments de costos de les matèries primeres a la sequera que ens toca viure, malgrat les últimes pluges n'han suavitzat la situació.
Davant d'aquest panorama global, la Festa del Tomàquet retorna cada any per intentar ajudar a revertir la situació en allò que li és possible: intentar escurçar les cadenes de distribució per permetre que sigui el pagès qui pugui quedar-se el marge de benefici i que això reverteixi en el territori i la seva gent. Donar a conèixer el producte local, generar sinergies amb altres agents del territori com la restauració, o provocar, entre altres, orgull sobre el producte local, són alguns dels propòsits de la festa.