Gran part dels cellers de la DO Pla de Bages participaran a la Barcelona Wine Week

Serà l'edició més gran de la fira fins a dia d'avui després de la seva escissió de la Fira Alimentària

Publicat el 18 de març de 2022 a les 17:53
Actualitzat el 18 de març de 2022 a les 18:52
Deu cellers dels disset de la DO Pla de Bages participaran a principis d'abril a l'edició més gran de la Barcelona Wine Week (BWW) amb l'objectiu de projectar el producte i la qualitat bagenca a nivell estatal i internacional. En un moment d'expansió pel territori de la DO, tres cellers més que la darrera edició del 2020, se sumen a la fira per tal de guanyar en visibilitat i obrir-se al món com a celler i com a territori vitivinícola excepcional i únic.

Al voltant de 60 Denominacions d'Origen i 650 cellers participen en aquesta segona edició enfocada a la sostenibilitat, el negoci internacional i la digitalització com a grans vies de futur.

Dins la fira es podran conèixer, degustar i explorar gran part de les propostes vinícoles de cada celler junt amb la seva oferta enoturística relacionada amb la Ruta del Vi DO Pla de Bages.

Els cellers participants son Collbaix - Celler el Molí, Heretat Oller del Mas, Mond Obert, Abadal, Celler Cooperatiu d'Artés, Les Acàcies, Sanmartí, Exibis, Grau i Grau i Entrebosc. Es podran trobar al pavelló 8 estand 244.

Es portaran a terme diverses presentacions i tastos dirigits per grans personalitats de la zona. En primer lloc, dimarts dia 5 d'abril a 2/4 de 3 del migdia, la periodista i sommelier Sílvia Cullell, redactora de la partida de vins de la Bullipedia i membre del panell de tast de la DO, i Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages, protagonitzaran la presentació-tast La identitat del Bages a través de les seves varietats, amb la presentació i tast de cinc vins, un recorregut a través de diferents varietats per explicar la història i el patrimoni vitivinícola únic que és inspiració de present i futur d'un territori on el vi es cultura.

Per altra banda, el mateix dimarts a les 10 del matí l'enòleg d'Abadal Miquel Palau pronunciarà La mandó, una varietat rellevant per encarar els reptes de futur?.

La BWW inicialment s'havia de celebrar al mes de febrer i es va ajornar a causa de la pandèmia. Això ha fet que aquesta edició coincideixi amb la Fira Alimentària i el saló del turisme B-travel també a Barcelona. Aquesta coincidència fa esperar una molt bona afluència de públic professional en aquesta fira.

[noticia]102326[/noticia]