
Josep Pelegrín, del Bages, és el Millor sommelier de Catalunya de 2014. Actualment treballa a El petit celler, una botiga especialitzada en vins i productes delicatessen a Manresa. L'any passat, Pelegrín va quedar en segona posició en el mateix concurs i assegura que "més que ser una feina la de sommelier, és una passió, i aconseguir el premi és una cosa molt gran". Pelegrín ara assistirà al concurs espanyol de sommeliers i, si el supera, competirà al campionat europeu i mundial.
Les proves finals del concurs organitzat per l' Associació de Sommeliers de Catalunya (ACS) s'han dut a terme al VINSEUM durant tota la tarda del dilluns, i els altres dos finalistes han estat Toni Lara, guanyador del concurs l'any passat, i Ildefons Garcia. Pelegrí té 35 anys i en la seva trajectòria també destaca haver passat per l'equip de sommeliers d'El Bulli, professor de l'escola d'hostaleria Joviat de Manresa i l'any passat va quedar segon en el concurs de Millor sommelier d'Espanya.