La DO Pla de Bages suma dos nous vins al reconeixement de Vins de Finca Qualificada

Es tracta del Singular Blanc, de Collbaix, i l'Especial Picapoll Negre, d'Oller del Mas, que se sumen a l'Abadal 3.9 i a l'Arnau Oller, qualificats anteriorment

Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix en una imatge d'arxiu
Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix en una imatge d'arxiu | Gemma Aleman / ACN
Nació
18 de desembre de 2023, 16:17
Actualitzat: 20:14h
Dos nous vins de la DO Pla de Bages han rebut el màxim reconeixement que pot rebre un vi català, el de Vi de Finca Qualificada, per a vins de raïms extrets de parcel·les concretes del celler que els elabora. Es tracta del Singular Blanc del celler Collbaix, elaborat amb macabeu, i de l'Especial Picapoll Negre de l'Heredat Oller del Mas, tots dos en terme de Manresa. Aquests dos vins bagencs se sumen als dos que ja tenien el reconeixement anteriorment, l'Abadal 3.9 del celler Abadal d'Horta d'Avinyó, i l'Arnau Oller, també de l'Heredat Oller del Mas.

Amb el Singular Blanc i el Picapoll Negre, també han rebut el reconeixement tres vins més de la resta de denominacions d'origen catalanes. Són Les Tallades de Cal Nicolau, del celler Orto Vins de la DO Montsant, La Serra Blanc del celler Herència Altés de la DO Terra Alta, i Raïms de la Immortalitat del celler Torre del Veguer de la DO Penedès.

Amb aquests cinc, només dinou vins de Catalunya estan reconeguts com a Vi de Finca Qualificada. La DO Penedès és la que en té més, amb sis. La DO Pla de Bages, amb quatre, és la segona denominació d'origen amb més Vins de Finca Qualificada, amb el mateix número que la DOQ Priorat. Els altres cinc vins qualificats són de la DO Montsant i la DO Terra Alta, que en tenen dos, i de la DO Empordà.