La Fundació Alícia i Harvard col·laboraran per ensenyar ciència i cuina

L'acte ha tingut lloc en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona. L'acord és per a cinc anys

Publicat el 21 de febrer de 2011 a les 20:58

Artur Mas amb Toni Massanés i Pere Castells i els cuiners catalans que participaran en el curs Ciència i cuina a Harvard. Foto: Pauta

La Fundació Alícia ha presentat aquesta tarda el conveni de col·laboració a cinc anys amb la Harvard School of Engineering and Applied Sciences. L'acte ha tingut lloc en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona.

La presentació de l'acord ha anat a càrrec de Pere Castells i Toni Massanés, de la Fundació Alícia, Ferran Adrià (El Bulli) i Dave Witz, per part de Harvard. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i ha comptat amb la presència del grup de cuiners i pastissers catalans que participaran en el projecte com a professors: Nandu Jubany – Rest. Can Jubany (Calldetenes); Joan Roca – Rest. El Celler de Can Roca (Girona); Enric Rovira – Xocolates Enric Rovira (Barcelona); Carme Ruscalleda – Rest. Sant Pau (Sant Pol); Carles Tejedor – Rest. Via Veneto (Barcelona); Fina Puigdevall i Pere Planagumà - Rest Les Cols (Olot); Carles Gaig – Rest Gaig (Barcelona) i Ramón Morató – Aula Chocovic (Vic).

Durant els parlaments, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest acord que "ajuda al país a situar-se al món". I ha agraït el paper de la Fundació Alícia que ha estat "un element decisiu en la projecció de la cuina catalana al món".

Per la seva banda, el xef Ferran Adrià ha destacat la gran promoció de Catalunya que suposa poder realitzar aquest curs a la millor Universitat del món, i ha destacat l'èxit que van tenir els cursos l'any passat: "Un 10% dels estudiants de Harvard van voler participar en el curs".