Martina Pérez, de la Joviat, guardó especial de Cocteleria dels Premis Josep Lladonosa

També ha obtingut el segon lloc en el Premi Final de Sala

  • Martina Pérez Obiols, de la Joviat, amb els Premis Josep Lladonosa -
Publicat el 23 de maig de 2024 a les 17:51

Martina Pérez Obiols, alumna de tercer de Cuina i Serveis de la Joviat, ha assolit una fita destacada als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa 2024, guanyant el Premi Especial de Cocteleria i obtenint el segon lloc en el Premi Final de Sala. És un final de curs ben exitós per a ella, ja que fa pocs dies també va formar part de l'equip guanyador de la Joviat a la XVII edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya.

Després de mesos de proves i dues semifinals, la final va tenir lloc a les Borges Blanques, seu d'aquest reconegut concurs gastronòmic, apadrinat per Hermanos Torres.

La primera prova va consistir en un tiratge de cervesa, un tast i l'explicació d'un maridatge. Després, va ser el torn de la presentació i el servei del vi i, seguidament, el tall de pernil. El pas següent va ser l'elaboració d'un espresso i d'un capuccino; el muntatge de taula i, per últim, la prova final de l'elaboració del còctel, prova en què l'alumna va sorprendre amb una preparació inèdita amb productes de Royal Bliss.

Aquests premis promocionen el talent que hi ha a les escoles del país i se centren en la recerca de les oportunitats i el futur d'aquestes joves promeses del sector. Convocats per l'Ajuntament de les Borges Blanques en col· laboració amb l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, els Premis porten el nom del reconegut cuiner català Josep Lladonosa i Giró, alma mater del certamen, que destaca per la seva tasca de recerca i divulgació de la cultura gastronòmica catalana.