Medalla d'Or Girovi 2015 per al Picapoll d'Abadal

En la categoria de Vins blancs joves

Publicat el 02 d’abril de 2015 a les 17:12

Abadal Picapoll 2014 premiat al Girovi 2015. Foto: Cellers Abadal


Abadal Picapoll 2014 ha rebut la medalla d’or Girovi 2015, en la categoria de Vins blancs joves. La vintena edició del Concurs de Vins i Caves de Catalunya - Girovi, va tenir llocs dissabte dia 28 de març, a l'emblemàtic edifici del Casino de Girona, amb la participació de més de 200 mostres de totes les D.O. catalanes.

Només una per al Bages
Tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona i de l'Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, el·laboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, van formar part del jurat que va tastar a cegues les mostres participants al concurs i van determinar els vins i caves guardonats en cada una de les categories (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats).

Es van atorgar prop de cent medalles, repartides entre les diferents categories. Però només una ha anat a parar a un celler del Bages, aquesta d’or per a les Bodegues Abadal.

Aquí podeu descarregar la fitxa de tast del vi premiat.

Un concurs amb 20 anys d'història
El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi va ser creat l'any 1995. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. L'escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l'organització i el desenvolupament del concurs. Es conta amb la col·laboració de l'Institut Català del Suro i RETECORK-Xarxa Europea de Territoris Surers i el recolzament de l'Associació Catalana de Sommeliers.

"Promocionar els vins catalans" continua essent el principal objectiu de Girovi, tal com assenyala el seu organitzador, Agustí Ensesa. Per aconseguir-ho, el certamen distingeix els vins seleccionats (dins de les moltes categories en què es divideix el concurs: vins negres joves, negres amb criança, caves, blancs, dolços i un llarg etcètera) amb les Medalles de Catalunya d'Or, d'Argent i de Bronze. 

Altres reconeixements per a Abadal
L'avinyonenca Bodegues Abadal pot estar satisfeta de com li ha anat aquest mes de març, pel que fa al reconeixement. A més d'aquesta medalla d'or obtinguda al Girovi 2015, el celler bagenc ha estat inclòs, per segon any consecutiu, a la llista dels 50 cellers més admirats del món, segons Drinks International. Concretament, a la posició 44, d'un rànquing encapçalat per les bodegues Torres, de Vilafranca del Penedès.

La revista britànica destacava d'Abadal "el seu amor i respecte al vi, la seva passió per la tradició familiar i la seva ambiciosa visió de futur".