[vimeo]159991575[/vimeo]
Vídeo de promoció de la revista digital Proper
L'emprenedor manresà Xevi Olivé està preparant les bases d'un nou mitjà digital, Proper, que pretén cobrir tota la informació relacionada amb el producte de proximitat, quilòmetre zero i ecològic.
Proper es presenta com una plataforma, un lloc web amb articles especialitzats, directoris i mapes, amb una presència activa a les xarxes per donar a conèixer i donar suport a l'economia local. També organitzarà o col·laborarà amb esdeveniments que afavoreixin el coneixement, el contacte directe, entre productors i la comunitat local: tastets, mercats, trobades, fires…
El nou mitjà serà d'àmbit català, però s'impulsa majoritàriament des de la Catalunya Central. A més de Xevi Olivé, l'equip inicial inclou la periodista Marina Ubach, les dietistes i nutricionistes Eva Pio i Assumpció Zueras. Els promotors assenyalen que el Bages ja disposa de grans referents en l'àmbit de la gastronomia i el producte local, com són la Fundació Alícia, els Fogons Gastronòmics del Bages, el Rebost del Bages, la DO Pla de Bages, MengemBages i diverses cooperatives de consumidors, l'Escola Agrària, l'Associació l'Era.
Segons Olivé, "Proper ve a aportar el seu gra de sorra més, per treballar conjuntament amb un teixit associatiu ja prou dens, per afavorir el coneixement dels productes locals i dels productors que el fan possible".
A la recerca de micromecenes
El llançament de la revista digital Proper es preveu entre finals de maig i principis de juny, poques setmanes després que s'acabi una campanya de micromecenatge que es fa a través de la plataforma Verkami.
L'objectiu d'aquesta campanya és la difusió del projecte i obtenir part del finançament necessari per a la posada en marxa del lloc web definitiu. 
El vídeo de presentació que es pot veure a la pàgina de la campanya de Verkami, que ha estat rodat aquest hivern a Josa del Cadí, compta com a protagonista amb Diego Alias, xef del restaurant Ca l'Amador, que va ser escollit com a millor cuiner català de l'any 2015.
Xevi Olivé, actualment formador i consultor independent en l'àrea de les TIC, va treballar més de vint anys a Centregràfic SCCL, una cooperativa de la que n'era soci fundador. Conegut també per la seva vinculació al Col·lectiu Ecologista l'Alzina, havia estat corresponsal del diari Avui i Europa Press, a més de col·laborar en mitjans locals, com ara Regió 7 i Ona 7 Ràdio, emissora municipal de la que en va ser director.
							
																					
														
								Neix Proper, una revista digital sobre producte de proximitat, quilòmetre zero i ecològic
L'emprenedor manresà Xevi Olivé n'és l'impulsor, i ha començat una campanya de micromecenatge
ARA A PORTADA
- 
													Crida urgent: el Gran Recapte necessita multiplicar per nou el voluntariat al Bages i Moianès Pere Fontanals  
- 
													Èxit del Gastrorecup a Manresa: 80 comensals i 1.600 euros per la Fundació del Convent de Santa Clara Pere Fontanals  
- 
													Sant Fruitós adquireix tota la finca de Can Figueras per ampliar el Bosquet i crear la Casa-Museu Pere Fontanals  
- 
													Manresa Il·lumina, reconeguda amb el segon premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial Pere Fontanals  
- 
													El Cosmògraf 2025 convidarà a explorar el cosmos des de la ciència, l'art i la filosofia Pere Fontanals  
Publicat el 18 d’abril de 2016 a les 21:22
										Actualitzat el 18 d’abril de 2016 a les 22:04
									
								Et pot interessar
- 
												 Economia i Empresa
												Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada Economia i Empresa
												Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
- 
												 Economia i Empresa
												El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts Economia i Empresa
												El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
- 
												 Economia i Empresa
												Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal Economia i Empresa
												Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
- 
												 Economia i Empresa
												38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible Economia i Empresa
												38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible
- 
												 Economia i Empresa
												Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary Economia i Empresa
												Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary
- 
												 Economia i Empresa
												UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització Economia i Empresa
												UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització

 
															 
															 
															 
															 
															