
Com s'elaborava la xocolata al segle XIX? Aquesta pregunta tindrà resposta el proper diumenge durant tot el matí al claustre del Museu Comarcal de Manresa en els actes inclosos en la celebració del Dia Internacional dels Museus.
L'artesà de la xocolata Xavier Martínez, d'Agramunt, serà l'encarregat de mostrar en directe un ofici, el de xocolater, que durant el segle XIX era d'un prestigi extraordinari, ja que la xocolata era un producte extremadament apreciat.
Martínez, que a través del seu obrador elabora les xocolates Aynouse -artesanes i sense refinar- és un dels productors que forma part del projecte mengemBages, que és la cooperativa organitzadora de la mostra i tast de les xocolates artesanes que es farà des de les 10 del matí fins ben passat el migdia i de forma totalment gratuïta.
Xavier Martínez no només mostrarà els secrets de com es feia la xocolata sinó que les persones que assisteixin al tast tindran l'oportunitat de poder conèixer alguns secrets de la comercialització i història del cacau durant el segle XIX a casa nostra.