«Time Out» situa cinc restaurants del Bages i el Moianès, entre els millors de Barcelona

La revista destaca Magadins Vell, Hostal Abat Cisneros, La Volta del Rector, Cal Carter Perich i l'Ó

Publicat el 25 de gener de 2016 a les 21:24
Actualitzat el 25 de gener de 2016 a les 21:53
El Restaurant Magadins Vell a Moià, l'Hostal Abat Cisneros a Montserrat, La Volta del Rector de Cardona, Cal Carter Perich de Mura i l'Ó de Món Sant Benet són cinc dels 50 millors restaurants de les comarques de Barcelona, segons la selecció que ha realitzat la revista Time Out per una escapada gastronòmica fora de la ciutat de Barcelona.

De cadascun d'ells, la revista n'ha fet una breu una descripció destacant-ne els elements més diferenciadors i peculiars, així com les recomanacions per als clients metropolites, en funció dels seus gustos gastronòmics i voluntats. En el cas de Magadins Vell n'ha remarcat la "carta de temporada i producte de proximitat", així com les carns a la brasa "en la primera posició de les sol·licituds per part dels clients" i les "guatlles, entrecots, conill, peus de porc...". 

Pel que fa a l'Hostal Abad Cisneros, amb un menjador que té els seus orígens al segle XVI, Time Out en destaca un excel·lent menjar en un ambient tranquil i acollidor "ideal per assaborir bons plats i reposar una estona abans de continuar la vostra jornada a Montserrat".

La Volta del Rector, continua la publicació, "amb l'energia pròpia dels projectes que comencen", ofereix "cuina casolana de muntanya i de mar, amb peix fresc terra endins". Del seu nom i la seva història en destaca que "roba el nom a l'arcada medieval que connecta l'immoble amb l'església parroquial de Sant Miquel, joia gòtica del bisbat de Solsona".

"Cal Carter Perich serveix menjar típic del lloc des de 1964", i la revista destaca dos plats "made in Mura": el poti-poti i els cigrons de Mura gratinats amb bacallà i allioli. "Si bé sempre és un bon moment per anar-hi", recomana fer-ho a la tardor, "amb els bolets protagonitzant moltes de les receptes". També en remarca "el celler amb vins DO Pla de Bages".

Finalment, el darrer restaurant que recomana l'article al Bages és l'Ó, del que destaca que el xef Jordi Llobet ha conservat l'Estrella Michelin en herència del "lloc i el llistó de l'Angle de Jordi Cruz". Time Out recomana fitxar-hi "els gormands que visiteu el monestir romànic, la Fundació Alícia, de la qual rep mestratge, o els horts, que li proveeixen matèria primera".