Tres exalumnes de la Joviat seleccionats a Cuiner de l'Any 2012

Es tracta de Albert Marimón (La Cava, de Tàrrega), Àlex Suñé (Mil921, de Barcelona), Jordi Garrido (Mas de Torrent, del Baix Empordà)

Publicat el 23 de gener de 2013 a les 21:36

El diumenge dia 24 de febrer a la tarda es donarà a conèixer i es lliurarà el premi al Cuiner de l'Any 2012 que atorga el Fòrum Gastronòmic de Girona.

El premi arriba aquest any a la seva tercera edició i dels cinc candidats que opten al guardó, tres són exalumnes de l’Escola d’Hoteleria Joviat: Albert Marimón (La Cava, de Tàrrega), Àlex Suñé (Mil921, de Barcelona), Jordi Garrido (Mas de Torrent, del Baix Empordà). Els altres dos cuiners que opten al guardó són Antonio Romero  (Suculent, de Barcelona) i  Mandu Gimeno (Bohèmic, de Barcelona).

Els cinc candidats són joves cuiners que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor. El premi Cuiner de l'Any vol reconèixer i donar a conèixer els professionals de la cuina que s'esforcen a fer difusió d'aquests valors.

La selecció dels cuiners candidats al guardó l'ha fet un jurat, format pel Consell Assessor del Fòrum amb el suport de professionals de diferents àmbits gastronòmics (mitjans de comunicació, cuiners, etc.)

La votació es realitza a través d'un formulari digital que ofereix la Vanguardia, mitjançant un llistat dels cinc candidats que incorpora vídeos dels aspirants al guardó on es presenten al públic i mostren l'elaboració d'una de les seves receptes.

De la votació dels usuaris sortirà el guanyador del certamen Cuiner de l’Any 2012, el termini per participar en la votació s'acaba el dia 15 de febrer de 2013.