Una trentena de persones ja s'han inscrit a la jornada del Consell Comarcal del Bages sobre 'Varietats tradicionals de l'horta, l'olivera i la vinya: usos i perspectives de futur'. La trobada tindrà lloc dijous a la tarda, a la FUB, i cal inscriure's prèviament al telèfon 93 878 70 35, per correu electrònic a raquel@agavet.cat o a través del següent enllaç
Es tracta d'una jornada oberta a tothom, però especialment a les empreses i els productors del Bages que formen part de la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal participa en aquesta Xarxa a través del projecte Rebost del Bages, que agrupa empreses que produeixen i elaboren una gran varietat de productes alimentaris locals i de qualitat: albergínia blanca, tomàquets del Bages, col verda manresana, mongetes de Castellfollit del Boix, mató de Montserrat, vi DO Bages, oli varietat Corbella, etc. L'objectiu és ser un punt de trobada entre els productors agroalimentaris del territori i dotar-los d'eines i coneixements que els puguin ajudar a enfortir els seus negocis.
Programa de la jornada- dijous 26 de febrer
16h. Benvinguda. Sr. Joan Vinyes i Sabata. Conseller de turisme del Consell Comarcal del Bages
16.15h. Productes locals de proximitat: reptes i oportunitats. Sra. Ramon Sentmartí Castané. Sociòleg, màster a la London School of Economics i expert en circuits curts de comercialització. Responsable del portal llotjapae.cat, coordinador de producteslocals.cat i col·laborador de la Fundació Alícia
17.15h. Varietats tradicionals d'hortalisses: un valor afegit que no té preu. Sr. Bernat Martí Munté. Coordinador dels horts de Sant Benet i tècnic de la Fundació Alícia
18h. Pausa
18.15h. Recuperació de varietats tradicionals d'olivera a Catalunya. Noves opcions per al mercat d'olis d'alta gamma. Sr. Agustí Romero Aroca. Dr. Enginyer agrònom i investigador en olivicultura, elaiotècnia i fruita seca de l'IRTA
19.15h. Varietats tradicionals de la vinya. Sr. Joan Soler Playa. Enginyer agrònom, enòleg i consultor en viticultura i enologia
20h. Cloenda de la jornada
Es tracta d'una jornada oberta a tothom, però especialment a les empreses i els productors del Bages que formen part de la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal participa en aquesta Xarxa a través del projecte Rebost del Bages, que agrupa empreses que produeixen i elaboren una gran varietat de productes alimentaris locals i de qualitat: albergínia blanca, tomàquets del Bages, col verda manresana, mongetes de Castellfollit del Boix, mató de Montserrat, vi DO Bages, oli varietat Corbella, etc. L'objectiu és ser un punt de trobada entre els productors agroalimentaris del territori i dotar-los d'eines i coneixements que els puguin ajudar a enfortir els seus negocis.
Programa de la jornada- dijous 26 de febrer
16h. Benvinguda. Sr. Joan Vinyes i Sabata. Conseller de turisme del Consell Comarcal del Bages
16.15h. Productes locals de proximitat: reptes i oportunitats. Sra. Ramon Sentmartí Castané. Sociòleg, màster a la London School of Economics i expert en circuits curts de comercialització. Responsable del portal llotjapae.cat, coordinador de producteslocals.cat i col·laborador de la Fundació Alícia
17.15h. Varietats tradicionals d'hortalisses: un valor afegit que no té preu. Sr. Bernat Martí Munté. Coordinador dels horts de Sant Benet i tècnic de la Fundació Alícia
18h. Pausa
18.15h. Recuperació de varietats tradicionals d'olivera a Catalunya. Noves opcions per al mercat d'olis d'alta gamma. Sr. Agustí Romero Aroca. Dr. Enginyer agrònom i investigador en olivicultura, elaiotècnia i fruita seca de l'IRTA
19.15h. Varietats tradicionals de la vinya. Sr. Joan Soler Playa. Enginyer agrònom, enòleg i consultor en viticultura i enologia
20h. Cloenda de la jornada