Unes 80 persones participen a la jornada del Gremi d'Hoteleria

Publicat el 27 de maig de 2014 a les 19:45
Jornada del Gremi d'Hoteleria a Món Sant Benet. Foto: GHT

El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages ha concentrat avui al voltant de 80 persones a la Jornada de Formació que ha estat molt pràctica i útil perquè els temes de debat formen part de la problemàtica del dia a dia de les empreses de sector de l'hostaleria i el turisme. Des de la millor fórmula jurídica per aquells emprenedors que donen les primeres passes professionals fins al consells per a elaborar plats de qualitat i poc complicats per als clients amb al·lèrgies o intoleràncies digestives.
 
La Jornada de Formació, que ha arribat a la seva tretzena edició, s'ha celebrat a les instal·lacions de la Fundació Alicia, a Sant Benet de Bages. A l'acte inaugural, tant el president del Gremi, Diego Sánchez, com l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, han remarcat les característiques del programa de la Jornada que ha ofert la possibilitat de conèixer la realitat del sector, tocant de peus a terra i a partir d'unes experiències molt clares. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, ha deixat clar que "sense hostaleria no hi ha turisme de qualitat" i recordat el paper de Manresa 2022 que "esdevindrà un gran pol d'atracció".
 
En el primer bloc han parlat Jesús Feliu  i Isabel Comella de Feliu Consultors, el primer dels quals ha fet una anàlisi de l'actual situació econòmica i la segona, ha donat consells perquè els nous empresaris del sector no posin en perill el patrimoni en el cas que el negoci no vagi prou bé. Posteriorment, Carme Parella, de Mútua Manresana, ha parlat de l'absentisme, dels costos que representa i les mesures de prevenció que cal prendre. Aquest bloc, s'ha acabat amb la intervenció de Alfons Costas, d'Allergychef i Toni Massanés de la Fundació Alícia  que han explicat les millors fórmules perquè els restaurants puguin adaptar-se i servir a clients amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, sense córrer cap risc.
 
Una de les novetats ha estat l'Espai Diàleg, una taula dirigida per Toni Massanés, de la Fundació Alícia, en què tres empresaris del Bages, Josep Torras, del restaurant Mirador de Montserrat, Salvador Cots, del restaurant Casa de l'Agulla, i Jordi Cortès, del grup El Sielu, han parlat d'una forma molt divertida i amena de com gestionar un establiment des de la cuina, des de la sala o en un horari de nit
 
La cloenda ha anat a càrrec de Josep Torras, vicepresident del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i Sílvia Gratacós, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manresa.