Unes dues-centes persones participen a la Nit del Turisme del Bages

S'ha celebrat aquest dijous a la Fàbrica de Món Sant Benet

Publicat el 23 de febrer de 2024 a les 22:10
Actualitzat el 23 de febrer de 2024 a les 22:20
La família turística de la comarca ha tornat a mostrar-se com un sector econòmic en creixement constant durant la 8a Nit de Turisme del Bages. Representants d'empreses privades, d'administracions públiques locals i productors km0, entre tots ells cap a dues-centes persones, s'han donat cita a la Fàbrica de Món Sant Benet aquest dijous, en un acte organitzat per Bages Impuls.

Tradicionalment, la proposta gastronòmica d'aquest esdeveniment és compartida pels hotels Abad Cisneros de Montserrat, Parador de Cardona, Món Sant Benet i Mas de la Sala. Però ja des de l'any passat, complementant-la, un reguitzell de productores i productors del territori juntament amb restaurants que treballen el producte km0 han regalat als assistents els seus elaborats donant una evidència de la gran quantitat, varietat i qualitat que hi ha a la comarca.

Abans però, l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, ha donat la benvinguda als assistents subratllant que és un goig tenir el sector turístic tant privat com públic reunit al terme del seu municipi. A més, ha reflexionat sobre la col·laboració público-privada on el sector privat ha de liderar i el sector públic ha d'ajudar a fer-ho possible.

Per la seva banda, el president de Bages Impuls, Ignasi Sala, en el seu torn de paraula ha ressaltat les dues accions estrella que s'estan duent a terme des de l'associació. L'edició anual de la guia turística Viu el Bages per visualitzar l'oferta existent al territori, i les Temporades Gastronòmiques del Bages per posar en valor la gastronomia elaborada en productes de temporada i de proximitat.

Precisament en aquest acte s'ha presentat la quarta edició de la guia turística Viu el Bages on s'aglutinen moltes de les propostes que ofereix la comarca a visitants i residents. La novetat d'enguany és la millora del web Viu el Bages per adaptar-la a una plataforma per a la comercialització dels paquets turístics que s'estan generant.

Pel que fa a les Temporades, Sala ha anunciat en primícia la primera edició del sopar de la Temporada d'hivern. Sota el paraigües de la Transéquia, quatre restaurants integrants de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central; Bacasis i Laida de Manresa, Castelladral de Navàs i Mas de la Sala de Sallent, oferiran la seva proposta basada en la cuina del xup-xup, el concepte de rebost i reivindicant la figura de l'il·lustre cuiner manresà Ignasi Domènec.

La vetllada gastronòmica està programada com a últim acte de la Transèquia el dimecres 6 de març a l'Espai de la Fàbrica Vella de Sallent, el preu del tiquet és de 25 euros i es pot adquirir al web de Bages Impuls.

Seguidament ha pres la paraula l'alcalde de Fonollosa i president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, que ha excusat l'absència de l'alcalde de Manresa i president de Bages Turisme, Marc Aloy, i ha subratllat com a punt fort de la comarca precisament l'ens Bages Turisme que aglutina, sota el paraigües del Consell Comarcal, tots els ajuntaments i els agents turístics privats representats per Bages Impuls. També ha fet esment de tots els programes que s'estan desenvolupant com la Ruta del vi, els castells de defensa i el turisme MICE.

Acabat el parlament, Sala ha requerit novament la presència de Batanés a l'escenari per fer entrega del guardó als premiats del Reconeixement Bages Impuls a l'esforç turístic. En la categoria de persona / entitat indirectament relacionada amb el turisme, el premi ha recaigut en l'associació Meandre, per la seva dedicació i perseverança al bon desenvolupament de l'Anella Verda de Manresa. En la categoria del sector turístic han estat guardonats Ricard Vilalta i Francesc Brunet, de Bages Terra de Vins per ser pioners al territori d'agència de viatges receptora de visitants.

El nou format que l'any passat va assolir l'èxit, en aquesta edició, ha tornat a triomfar superant les expectatives; informal, àgil, proper, interactiu i una posta en escena excel·lent incidint en la gran riquesa gastronòmica i agroalimentària.

[superfillagrantema]1722[/superfillagrantema]
[naciomanresa]