El Baxi Manresa cau novament i diu adeu a la temporada (63-86)

L'Unicaja Màlaga es mostra molt superior a la segona part davant uns bagencs erràtics

El Baxi Manresa ha quedat eliminat davant un Unicaja Màlaga molt superior
El Baxi Manresa ha quedat eliminat davant un Unicaja Màlaga molt superior | J. Alberch
21 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:27h

El Baxi Manresa s'ha acomiadat de la Lliga Endesa amb una clara derrota contra l'Unicaja Màlaga. Els bagencs han jugat un bon primer quart en què han estat dominador i que ha tingut un premi final en forma de triplàs de Travante Williams. Els andalusos han reaccionat al tram final dels segons deu minuts gràcies a l'encert exterior. A la segona part, hi ha hagut poca història i la qualitat dels visitants s'ha imposat clarament per sobre del desencert del Baxi Manresa. Final d'una brillant temporada sense poder competir el darrer partit.

Dani Garcia, Brancou Badio, Musa Sagnia, Devin Robinson i Martinas Geben han estat els cinc escollits al cantó del Baxi Manresa. Alberto Díaz, Jonatan Barreiro, Tylor Kalinoski, Melvim Ejim i David Kravish, al de l'Unicaja Màlaga. Geben ha començat bé el partit amb dues jugades que han semblat l'una la repetició de l'altra. Ràpidament, els malaguenys han igualat la situació. Garcia i Kravish eren els màxims exponents en l'anotació de cadascun dels seus equips. Però ha estat una contra culminada elegantment per Robinson la que donava un màxim avantatge als bagencs (16-11, minut 6). Els d'Ibon Navarro han intentat la reacció. No obstant, el Baxi Manresa ha trobat respostes. A destacar, el minut final de Travante Williams. Primer, amb un triple demostrant bons fonaments tècnics. I després, amb un segon llançament de tres punts des de tres quarts parts de pista.

Els segons deu minuts han començat sense que cap equip veiés cistella en més de dos minuts. Al Baxi Manresa li costava anotar. Malgrat aquesta mala dada, es mantenia al davant amb l'aportació de Robinson i unes bones accions en defensa (32-27, minut 15). L'Unicaja Màlaga ha continuat pressionat i, poc a poc, s'ha acostat al marcador. El Baxi Manresa ha resistit al davant fins que al seu rival li han entrat tres triples consecutius (36-40, descans).

Una cistella de Pierre Oriola acostava els bagencs a només dos punts. L'Unicaja Màlaga ha contestat amb contundència. Nou punts seguits enfilaven la distància entre els dos equips fins els onze punts. Pitjor que la diferència eren unes sensacions que indicaven el partit es podia trencar (38-49, minut 22). Pedro Martínez ha volgut aturar-ho sense que el minut de temps mort hagi retornat les idees al seu equip. Robinson, per posar un exemple, intentava jugades pel seu compte oblidant-se del joc col·lectiu. Els triples eren una altra via amb què el Baxi Manresa ha volgut remuntar. Però tots els jugadors estaven absolutament negats. El 47-65 que reflectia el marcador al minut 30 ho deixava gairebé tot vist per a sentència.

L'afició ha donat un darrer alè als seus jugadors cantant i picant de mans. Semblava més una celebració de la bona temporada del Baxi Manresa que fe en una heroica remuntada. Els manresans seguien tirant de tres sense trobar el premi de la cistella. Per la resta, l'últim quart ha estat un lent compte enrere per la temporada 2023-24. No haver competit el darrer partit no ha de tacar la bona temporada que ha fet el Baxi Manresa (63-86).

Incidències: Emilio Pérez Pizarro, Rafael Serrano i Iyán González han arbitrat el partit. Guillem Jou ha estat un altre cop el jugador que ha quedat fora de l'equip. Chima Moneke ha vist el partit en directe i s'ha endut una gran ovació. Desenes de nens i nenes s'han endut com a record una fotografia amb el jugador nigerià.