El Baxi Manresa cau a Tenerife però es classifica per al «play-off» (84-80)

La derrota del Baskonia contra el Real Madrid afavoreix els bagencs

El Baxi Manresa s'ha classificat per al «play-off» malgrat la derrota a Tenerife | E. Cobos
12 de maig del 2024
Actualitzat el 13 de maig a les 9:02h

La història de la primera volta s'ha repetit. El Baxi Manresa depenia d'ell mateix per classificar-se però ha perdut el seu partit contra el Lenovo Tenerife. El Baskonia tenia l'ocasió de prendre la plaça als bagencs. Però com va passar a la primera volta no ho han aprofitat. Els de Dusko Ivanovic han caigut un altre cop contra el Real Madrid. La victòria blanca ha afavorit els interessos del Baxi Manresa que jugaran els quarts de final contra l'Unicaja Màlaga. L'equip manresà ha estat fidel al seu estil i ha lluitat fins el darrer alè. El play-off és un premi a la bona tasca que l'equip manresà ha fet des del mes d'agost.

El Baxi Manresa ha afrontat el partit amb un cinc inicial format per Dani Garcia, Brancou Badio, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Martinas Geben. El Lenovo Tenerife ho ha fet amb Marcelinho Huertas, Bruno Fitiplado, Elgin Cook, Tim Abromaitis i Fran Guerra. L'equip bagenc ha sortit sense encert. Només Geben ha trobat cistella al principi de partit en una jugada que ha necessitat tres intents per aconseguir els primers punts de la tarda. Per contra, el Lenovo Tenerife estava més inspirat (7-2, minut 3). Un triple de Vaulet no ha estat el desllorigador que canviés la dinàmica en atac. La defensa local també era més agressiva i molts atacs del Baxi Manresa acabaven amb un tap en contra. Travante Williams ha aportat més intensitat sortint des de la banqueta. Tot i això, el Lenovo Tenerife seguia fent mal. Especialment, des de la línia de tres punts. Fins a quatre triples han anotat els canaris al primer quart. El primer quart ha acabat amb el Baxi Manresa clarament a remolc (20-13).

Un 2+1 de Kalifa Diop posava els deu punts de diferència a favor del Lenovo Tenerife. Robinson li ha tornat la moneda a la següent jugada. Brandon Taylor ha estat un altre jugador que ha produït per al Baxi Manresa en l'intent d'igualar la situació. A la manca de continuïtat dels bagencs en atac s'hi afegia una altra mala notícia. Abans d'haver-se jugat dos minuts de joc, el Baxi Manresa ja estava en bonus davant l'equip més encertat des de la línia de tirs lliures de tota la Lliga Endesa. Les sensacions no eren les millors. Novament, ha estat amb la presència de Williams en pista que el Baxi Manresa oferia la seva millor imatge. L'americanoportuguès era capaç del millor i del pitjor. Tant aconseguia anotar un triple com errar tres tirs lliures seguits. Malgrat els mals auguris, sempre hi ha una cosa de la qual mai es pot acusar als de Pedro Martínez i aquesta és que mai abaixa els braços. Poc a poc, el Baxi Manresa s'ha anar refent. Gràcies a un Dani Pérez sublim, el marcador s'ha igualat molt a l'arribar al descans. Els bagencs només perdien de dos punts (45-43).

La sortida del Baxi Manresa a la segona part no ha estat bona. L'equip bagenc ha trigat més de dos minuts en sumar els seus primers punts. El Lenovo Tenerife no estava massa millor. I això ho ha aprofitat el conjunt bagenc per completar un parcial de 0-7 i avançar-se al marcador (48-50, minut 24). Era el segon avantatge del Baxi Manresa després de 0-2 inicial. Fins i tot, un llançament de Pierre Oriola donava quatre punts de renda als manresans que en aquell moment li donaven provisionalment la setena plaça. Aquest avantatge no ha durat massa. S'ha passat dels quatre punts a favor del Baxi Manresa a tres a favor del Lenovo Tenerife (59-56, minut 27). El final del tercer quart ha estat una lluita de tu a tu entre els dos equips. Kyle Guy ha estat el jugador que ha desequilibrat la balança a favor de l'equip insular (63-60).

Novament, la sortida de quart ha estat dolenta al cantó bagenc. Ben aviat, el Baxi Manresa s'ha vist amb vuit punts en contra (70-62, minut 33). Pedro Martínez ha volgut canviar la dinàmica i ha demanat temps mort. Geben i Garcia han aparegut en un moment molt delicat. Han anotat un triple cadascú. Del 70-62 s'ha passat al 70-68 en poc més d'un minut. Ara era Txus Vidorreta qui no ho veia clar. El basc ha confiat en Huertas per liderar els minuts finals. El brasiler ha respost amb punts la confiança del seu entrenador. Abromaitis ha estat un altre jugador que també ha fet mal al Baxi Manresa en el moment decisiu (80-74, minut 38). Aquests sis punts encara no eren definitius. Badio i Garcia acostaven el seu equip a dos punts. Guerra i Oriola s'intercanviaven dues cistelles per deixar-ho igual a manca de 34 segons. El Baxi Manresa ha recuperat la pilota en el mateix moment que es confirmava la victòria del Real Madrid contra el Baskonia. Però els bagencs encara volien lluitar pel seu triomf. Badio ha intentat forçar la pròrroga però s'ha endut un tap espectacular. Dos tirs lliures de Huertas han certificat la victòria local però no han evitat que el conjunt bagenc sigui de play-off (84-80).

Incidències: Benjamín Fernández, Alberto Sánchez Sixto i Andrés Fernández han arbitrat el partit. Guillem Jou ha continuat fora de la convocatòria.