El Baxi Manresa comença a cent la pretemporada i sotmet el Bàsquet Girona (100-68)

Victòria àmplia d'un equip bagenc que ha tingut quatre baixes

El Baxi Manresa ha derrotat clarament el Bàsquet Girona a Sant Julià de Vilatorta | Gustavo Carrasco
28 d'agost de 2024, 22:26
Actualitzat: 22:42h

El Baxi Manresa ha estrenat la pretemporada amb una contundent victòria contra el Bàsquet Girona. El conjunt bagenc ha ofert detalls esperançadors en una temporada amb moltes peces noves. Tant a la pista com a la banqueta. Fins a sis jugadors (Mario Saint-Supery, Santi Vescovi, Chuba Ohams, Emmanuel Cate, Álex Reyes i Derrick Aston) han fet el debut amb la samarreta manresana. Diego Ocampo també ha donat minuts a Max Gaspà, Lucas Sánchez i Ondrej Hustak. En canvi, el Baxi Manresa ha presentat les baixes de Guillem Jou, Retin Obashoan, Cameron Hunt i Bodian Massa. Derrick Alston ha estat el màxim anotador amb 18 punts.

Dani Pérez, Santi Vescovi, Musa Sagnia, Derrick Alston i Emmanuel Cate han format el primer quintet inicial del Baxi Manresa en aquesta pretemporada. Ike Iroegbu, Yves Pons, Sergi Martínez, Jaume Sorolla i Aljami Durham, el del Bàsquet Girona. Els bagencs han sortit amb més determinació de cara a cistella i han aprofitat els centímetres de Cate per avançar-se al marcador. Alston també era capaç de trobar cistella. En defensa, el principal baluard era un Sagnia molt atent en el rebot (7-2, minut 3). El ritme era trepidant i Diego Ocampo no ha trigat gens en moure la banqueta. Quan es portaven quatre minuts de joc els cinc jugadors titulars ja havien estat substituïts. Les rotacions de pocs minuts han estat constants com ja és habitual en els partits de preparació. Aquests partits també serveixen de tastet del què es podrà veure un cop comenci la temporada oficial. Un exemple en podria ser la connexió entre Cate i Alston. Una combinació entre ambdós interiors ha acabat amb una esmaixada del nord-americà que s'ha convertit en la jugada més espectacular dels primers deu minuts que han acabat amb avantatge per al Baxi Manresa (16-13).

El segon quart ha començat amb protagonista anotador del jove Max Gaspà. El manresà no s'ha arronsat per sumar dues cistelles consecutives. Els bagencs seguien per davant del seu rival amb una renda que ha arribat als vuit punts (27-19, minut 14). Un dels principals arguments del Baxi Manresa era el compromís en defensa. Chuba Ohams era un dels jugadors que es mostraven més intensos. En canvi, al conjunt manresà li calia afinar el tir exterior. No han estat fins ben entrats els segons deu minuts que han arribat els dos primers triples del Baxi Manresa. Álex Reyes i Dani Pérez han trobat cistella des de més enllà dels 6,75 per situar per primer cop la distància entre els dos equips per sobre els deu punts (34-23, minut 17). Iroegbu ha assumit el pes anotador del Bàsquet Girona per intentar recuperar posicions. El nigerià ha comptat amb l'ajuda de Juani Marcos al tram final de la primera part. Un parcial de 0-9 ha fet que un avantatge de quinze punts que tenia el Baxi Manresa quedés reduït a sis al descans (42-36).

El Baxi Manresa ha recuperat els deu punts al seu favor ràpidament. Els manresans seguien al davant al marcador sense massa patiments si bé el resultat no és el més important en aquest tipus de partits. Hustak era un altre dels joves que tenia els seus minuts i ho aprofitava per anar engreixant el seu compte anotador. Gaspà també seguia gaudint de minuts i protagonitzava accions de valentia. Un acció de mèrit situava una nova màxima distància al marcador (56-40, minut 26). Però els d'Ocampo no s'han quedat aquí. Jugada a jugada i minut a minut la renda anava augmentant. A manca del darrer període, vint-i-un punts separaven els dos equips (72-51).

El darrer període ha servit per confirmar la victòria del Baxi Manresa. Ocampo ha continuat repartint minuts entre tots els seus jugadors. Ells aprofitaven el temps que gaudien a la pista per demostrar que poden ser útils. Cate s'atrevia a llançar de tres. Amb encert. I Alston era capaç de culminar un ràpid contraatac (87-60, minut 36). En aquests escenaris, els entrenadors sempre demanen ambició als seus jugadors. I un exemple n'és quan un equip està proper als trenta punts de renda al seu favor, és anar a buscar-los. Alston, amb un 2+1, situava la distància entre els dos equips en aquesta xifra encara amb més de tres minuts per disputar. Tres tirs lliures de Gaspà han permès arribar al marcador centenari (100-68).

Incidències: El pavelló de Sant Julià de Vilatorta ha presentat una molt bona entrada amb nodrida representació de seguidors del Baxi Manresa. Jordi Aliaga, Alberto Baena i Andrés Fernández han xiulat el partit.