El Baxi Manresa comença tombant el València Bàsquet (77-73)

El Baxi Manresa ha arribat a tenir un avantatge de vint punts
El Baxi Manresa ha arribat a tenir un avantatge de vint punts | J. Alberch
28 de setembre de 2024, 23:04
Actualitzat: 30 de setembre, 8:33h

El Baxi Manresa ha començat amb molt bon peu la temporada. En un partit amb alts i baixos, Cameron Hunt i Derrick Alston han guiat el seu equip davant un València Bàsquet que ha estat capaç de tornar a un partit que tenia clarament perdut, però que en cap moment no ha pogut liderar. Perdre vint punts de renda no ha desanimat un equip que ha tingut el cap fred al moment culminant.

Dani Pérez, Cameron Hunt, Musa Sagnia, Derrick Alston i Emmanuel Cate han estat els integrants del primer quintet del Baxi Manresa. Brancou Badio, Xabier Lopez-Arostegui, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Ethan Happ els del València Bàsquet. Els manresans han sortit amb força. Una bona defensa al primer atac visitant ha precedit un triple d'Alston i una potent esmaixada de Sagnia. Tot i que els taronja han igualat el partit, el Baxi Manresa ha continuat amb el seu domini. Set punts seguits de Hunt mantenien els de Diego Ocampo al davant (12-5, minut 5). Els bagencs encara han pogut incrementar la seva renda fins als nou punts. Pedro Martínez s'ha encomanat a Matt Costello. El pivot ha sumat set punts gairebé seguits per acostar el seu equip. Insuficient per impedir que el Baxi Manresa acabés el primer quart amb un nítid domini (22-16).

Aquest domini ha seguit als primers compassos del segon període. Bones defenses, una gran actitud en el rebot i una encertada selecció de tir han disparat l'avantatge local per sobre els deu punts (30-18, minut 13). El València Bàsquet no trobava forma d'entrar al partit. Retin Obashoan jugava els seus primers minuts i era capaç de produir en atac. Amida Brimah també sumava per la causa. I Hunt seguia amb el seu recital ofensiu. D'aquesta forma, la renda del Baxi Manresa s'ha enfilat fins als vint punts (45-25, minut 17). Ocampo no volia que l'equip es relaxés malgrat tenir un gran avantatge. Quan ha rebut un parcial de 0-5 ha demanat un temps mort per parlar amb els seus jugadors. Tot i els intents visitants, la seva reacció no ha anat a més. Dos punts de Santi Vescovi a cistella passada i una gran defensa al darrer atac del València Bàsquet han tancat la primera meitat (49-34).

Els dos equips han sortit sense trobar massa el to a la tornada dels vestidors. Només Alston, al cantó manresà, i Ojeleye, al valencianista, han trobat cistella als primers minuts de la segona part. Això implicava que els minuts anaven passant i que el Baxi Manresa mantenia la seva renda. Un dels aspectes més negatius per als bagencs era la pèrdua del rebot en defensa. Els de Martínez tenien segones oportunitats que els donaven un petit avantatge parcial. Hunt ha assumit novament galons en atac. Però la dinàmica havia canviat. El València Bàsquet ha tornat al partit a manca dels darrers deu minuts (61-51).

El Baxi Manresa ha vist com el seu rival seguia retallant. Primer fins als quatre punts. Hunt aconseguia una cistella que calmava momentàniament els ànims. Després la renda local ha baixat fins als tres. Posteriorment, només era d'únic punt. Fins que Badio ha empatat a manca de quatre (63-63). El Baxi Manresa ha sabut encaixar el cop i, per poc, era capaç de mantenir una petita iniciativa per un estret marge. Novament, eren Hunt i Alston els que assumien el pes anotador del seu equip. Sagnia també ha aparegut en un moment clau per donar cinc punts de marge al quatre bagenc ja al darrer minut (75-70). Badio ha recordat aquell jugador que tant va enamorar el Nou Congost sumant un triple que igualava molt les coses. Però, Hunt volia que la victòria es quedés a casa. A manca de 12 segons el Baxi Manresa guanyava de quatre. El València Bàsquet ja no tingut temps per a res més i el Nou Congost ha esclatat d'alegria. 77-73 per sumar el primer triomf de la temporada.

Incidències: Antonio Conde, Javier Conde i Carlos Merino han arbitrat el partit. Sense eliminats. Guillem Jou ha estat el jugador descartat per part del Baxi Manresa. Salva Maldonado ha rebut un homenatge abans de començar el partit en motiu de la seva retirada. El club bagenc ha penjat al sostre del pavelló una samarreta amb nom de Maldonado i el número 218 en referència als partits que va dirigir com a primer tècnic del Bàsquet Manresa.