El Baxi Manresa continua la seva progressió i venç el Tenerife (98-72)

Segona victòria de la pretemporada de l'equip de Diego Ocampo

El Baxi Manresa ha derrotat clarament La Laguna Tenerife
El Baxi Manresa ha derrotat clarament La Laguna Tenerife | Bàsquet Manresa
08 de setembre de 2024, 15:29
Actualitzat: 15:58h

El Baxi Manresa ha ofert en un mateix partit els millors i els pitjors moments de la pretemporada. Després d'un primer període equilibrat, La Laguna Tenerife ha estat superior als bagencs al segon quart. En especial, als cinc darrers minuts en què han superat la defensa manresana amb certa facilitat. El panorama ha canviat radicalment després del pas pels vestidors i un parcial de 31-8 situava el Baxi Manresa amb una bona renda per afrontar el quart definitiu. Els últims deu minuts no han canviat el signe de partit i el Baxi Manresa ha sumat la segona victòria de la pretemporada. Retin Obashoan, Guillem Jou i Bodian Massa continuen sense poder participar en els partits amistosos. Max Gaspà, víctima d'un procés febril, tampoc no ha pogut jugar, mentre que Lucas Sánchez i Ondrej Hustak continuen en dinàmica del primer equip.

El Baxi Manresa ha començat el partit amb Mario Saint-Supéry, Cameron Hunt, Álex Reyes, Derrick Alston i Emmanuel Cate. La Laguna Tenerife amb Bruno Fitiplado, Thomas Scrubb, David Kramer, Tim Abromaitis i Giorgi Shermadini. La cistella inicial d'Alston ha estat rebatuda per Kramer des de la línia de tres. El jugador amb passaport alemany ha començat molt inspirat. Com la resta del seu equip. Els canaris anotaven de tres es en tres. Quan no era un triple aconseguien un 2+1. El Baxi Manresa no s'ha quedat enrere i amb un joc més de combinació era capaç d'anotar amb continuïtat. La bona actitud en defensa impedia bons atacs del seu rival. Així, el quadre bagenc ha assolit tres punts al seu favor (15-12, minut 6). L'equip de Txus Vidorreta ha seguit explotant el joc exterior amb l'aportació de veterans com Tim Abromaitis i Aaron Doornekamp. Això no era suficient per deixar enrere el Baxi Manresa que seguia mantenint l'equilibri. Dos tirs lliures d'Illimane Diop han deixat el marcador en 24-26 a l'acabar els primers deu minuts.

Els insulars han començat millor el segon quart. Un únic triple d'Alston no era suficient per respondre La Laguna Tenerife que volia obrir forat. Ni tan sols els tirs lliures eren garantia d'anotació. Poc a poc, la diferència entre els dos equips s'ha acostat als deu punts (29-38, minut 15). Una jugada de rauxa de Saint-Supery no ha estat el punt d'inflexió que necessitava el Baxi Manresa. La situació ha estat més aviat la contrària ja que els bagencs no trobaven en arguments en atac per anotar ni en defensa per aturar el seu rival. Els de Txus Vidorreta han superat la barrera dels deu punts. Però dues cistelles seguides dels manresans han deixat el 40-47 al descans.

Un parcial de 8-2 obria un nou escenari al començament de la segona part. El Baxi Manresa no s'ha aturat i una nova cistella d'Álex Reyes posava l'equip bagenc de nou al capdavant (50-49, minut 23). Eren els millors moments dels de Diego Ocampo que han enfilat la seva renda fins els vuit punts gràcies a un parcial de 17-2. El pavelló de Navàs vibrava i responia amb els crits de Resa, Resa. El temps mort demanat per Vidorreta no ha canviat la dinàmica de partit. El Baxi Manresa continuava dominant i era capaç d'augmentar el seu avantatge. Aquest ha coincidit amb el resultat al final del tercer quart (71-55). El parcial acumulat ha estat de 31-8.

Al darrer quart ha continuat el domini del Baxi Manresa. El partit semblava trencat però els bagencs no es conformaven en mantenir l'avantatge assolit. Cate ha assumit protagonisme en atac. Però ha estat un triple de Dani Pérez el que ha alçat la distància entre els dos equips fins els 20 punts (84-64, minut 35). Tot i estar el partit decidit, el relaxament no ha existit i jugadors com Derrick Alston i Cameron Hunt han mostrat les credencials que expliquen el seu fitxatge. 98-72, per continuar acumulant minuts i preparació de cara a la Lliga Catalana.

Incidències: El pavelló de Navàs s'ha omplert de gom a gom per presenciar el tercer partit de pretemporada del Baxi Manresa. El partit ha començat amb vint minuts de retard per culpa d'un problema tècnic a la taula d'anotadors. El partit s'ha emmarcat en els actes del 75è aniversari del CB Navàs.