El Baxi Manresa fa suar l'Unicaja Màlaga, que decideix al darrer quart (87-79)

Els bagencs intentaran igualar la sèrie dimarts al Nou Congost

El Baxi Manresa no ha pogut guanyar el primer partit contra l'Unicaja Màlaga
El Baxi Manresa no ha pogut guanyar el primer partit contra l'Unicaja Màlaga | M. Pozo
16 de maig del 2024
Actualitzat el 17 de maig a les 12:07h

El Baxi Manresa ha jugat un gran bàsquet durant 30 minuts al Martín Carpena que feia somiar que la sorpresa era possible. La pissarra de Pedro Martínez s'imposava a la d'Ibon Navarro. Però una gran sortida de l'Unicaja Màlaga al darrer període cap capgirat un partit que els bagencs han lluitat més del què diu el marcador final. Del 52-56 s'ha passat al 60-56 que anunciava el què passaria els minuts següents. Tot i que un triple de Brancou Badio semblava que podia ser un nou punts d'inflexió, la realitat és que els andalusos han estat molt superiors al tram final.

Dani Pérez, Brancou Badio, Musa Sagnia, Devin Robinson i Martinas Geben han estat els cinc escollits al cantó del Baxi Manresa. Alberto Díaz, Jonatan Barreiro, Tylor Kalinoski, Dylan Osetkowski i David Kravish, els de l'Unicaja Màlaga. Una primera bona acció en defensa i dos punts amb molt d'esforç de Geben posaven per davant el Baxi Manresa. L'Unicaja Màlaga ha reaccionat amb contundència. Vuit punts seguits i dos taps mostraven les credencials del líder de la fase regular. Els bagencs han vist que si volien tenir alguna opció els calia igualar el nivell d'intensitat. Quatre punts de Robinson n'eren una primera mostra. Els andalusos han fet una nova estrebada per doblar el Baxi Manresa en el marcador (12-6, minut 5). Un parcial de 0-6 situava el partit al punt inicial. De nou, els locals han sabut prendre la iniciativa assolint cinc punts al seu favor. I de nou, el Baxi Manresa ha trobat respostes. L'anotació de Pierre Oriola ha estat cabdal (18-18, minut 8). Amb l'empat al marcador, el Baxi Manresa ha incrementat un altre grau la seva defensa. Brancou Badio ha recuperat un parell de pilotes i entre Musa Sagnia i el mateix senegalès han posat sis punts més al sarró bagenc (18-24, minut 10).

El Baxi Manresa ha seguit marcant el ritme de partit. Els triples de Dani Garcia i Marcis Steinbergs enlairaven la diferència entre els dos equips (18-30, minut 12). El parcial acumulat era ja de 0-17. Ibon Navarro ha hagut de parar el partit i ha semblat trobar la tecla. Liderat per Will Thomas, l'Unicaja Màlaga ha reduït distància amb celeritat. Els dotze punts que tenia al seu favor el Baxi Manresa han passat a quatre. Llavors ha estat Pedro Martínez qui ha reunit els seus jugadors. Martínez no ha tingut la mateixa sort que Navarro i ha vist com el marcador s'igualava a 30. Els manresans no han deixat que la reacció del seu rival anés a més. L'aportació d'interiors com Robinson i Geben impulsaven els bagencs una altra vegada (31-37, minut 18). L'empenta final dels malaguenys no ha estat suficient per equilibrar el partit. El Baxi Manresa dominava de sis punts a la mitja part (34-40).

El conjunt malagueny ha començat la segona part mossegant en defensa. Els manresans han trigat més de dos minuts en anotar els seus primers punts. Per fortuna de del Baxi Manresa, el seu rival tampoc estava massa encertat en el tir. Altra cosa era que els de Navarro eren capaços de forçar personals. Abans d'arribar als quatre minuts, els bagencs ja estaven en bonus per les zero faltes de l'Unicaja Màlaga. Els de Martínez ho han compensat amb els llançaments de tres. Oriola, Juan Pablo Vaulet i Steinbergs no fallaven des dels 6,75 i situaven el 46-53 a l'electrònic (minut 27). Un altre dels mèrits del Baxi Manresa era no concedir tirs fàcils. La defensa també era dura a l'altra cèrcol i el ritme anotador ha descendit. Tot plegat, perquè el Baxi Manresa afrontés els darrers deu minuts amb quatre punts al seu favor (52-56).

Dos triples seguits de l'Unicaja capgiraven el marcador molts minuts després. Kalinoski també anotava i feia bullir el Martín Carpena. Martínez ha demanat un nou temps mort. El triple que ha anotat Badio tallava un parcial negatiu per als manresans. Però no la ratxa local. El partit començava a escapar-se-li a un Baxi Manresa que no era capaç de fer bones jugades en atac i es veia clarament superat a la seva cistella. Amb 69-59, Pedro Martínez demanava el seu segon temps mort dins el quart definitiu. Però el partit semblava ja haver-se trencat. El quadre manresà seguia sense trobar la continuïtat que sí havia tingut els primers 30 minuts. Tot i que mai ha abaixat els braços, l'opció de remuntada no ha existit. D'aquesta forma, l'Unicaja Màlaga ha fet bons els pronòstics i s'ha emportat el primer partit de la sèrie (87-79). Dimarts vinent, el Baxi Manresa lluitarà per allargar un xic més la temporada.

Incidències: Juan Carlos García González, Martín Caballero i Francisco Araña han arbitrat el partit. Guillem Jou ha continuat fora de la convocatòria.