El Baxi Manresa no pot sumar la seva quarta Lliga Catalana (98-81)

El Barça sentencia el partit a la segona part i deixa sense opcions als bagencs

El Baxi Manresa ha cedit davant el Barça
El Baxi Manresa ha cedit davant el Barça | FCBQ
15 de setembre de 2024, 21:40
Actualitzat: 22:06h

El Baxi Manresa no ha aconseguit dur la quarta Lliga Catalana de la seva història cap al Nou Congost. Després d'una primera part força equilibrada, un parcial de 28-15 a favor del Barça al tercer quart ha posat una distància entre els dos equips que ja ha estat insalvable per als de Diego Ocampo. El darrer quart ha confirmat la tendència. Derrick Alston i Cameron Hunt han estat els màxims anotadors del seu equip amb 19 punts cadascú i segueixen il·lusionant els seguidors manresans.

Dani Pérez, Cameron Hunt, Musa Sagnia, Derrick Alston i Emmanuel Cate han estat els cinc jugadors titulars del Baxi Manresa. Thomas Satoranski, Kevin Punter, Álex Abrines, Jabari Parker i Willy Hernangómez, els del Barça. El partit ha començat amb dues accions de signe contrari per al Baxi Manresa. La primera ha estat un cistella de Cate al primer atac bagenc. I la segona, una torçada de turmell de Sagnia que inicialment tenia molt mal aspecte. Finalment, el gambià ha marxat a la banqueta pel seu propi peu i ha pogut jugar novament pocs minuts després. El Baxi Manresa ha aconseguit el domini del partit gràcies al domini del rebot defensiu i l'encert en atac (2-9, minut 3). Parker ha intentat liderar la reacció dels blaugrana. El Baxi Manresa, més coral, ha aconseguit mantenir a ratlla el seu rival. Fins que el Barça ha començat a anotar des de la línia de triple. Quatre llançaments de tres punts consecutiu capgiraven el marcador (18-17, minut 8). Pérez ha recuperat la davantera per als bagencs també des de la llarga distància. Però el Barça ha sabut acabar millor el primer quart (25-20).

El desavantatge del Baxi Manresa s'ha mantingut uns minuts. Els àrbitres no volien permetre cap protesta. En molta poca estona han xiulat una tècnica a cada cantó. L'índex anotador era inferior al del primer i Alston era el millor al cantó bagenc. El nord-americà ha sumat vuit punts només en el segon període. Les pilotes perdudes eren el què impedia que el Baxi Manresa tingués l'opció de capgirar al marcador malgrat l'aportació de Hunt. Willy Hernangómez ha despertat i sis punts seguits del madrileny eren també els que posaven la diferència entre els dos equip (41-35, minut 18). Ocampo ha sol·licitat temps mort. Els bagencs ho han aprofitat per reduir la diferència en dos punts i obtenir la victòria parcial als segons deu minuts. Una acció plena de fonaments tècnics de Mario Saint-Supéry ha fixat el 45-41 a la mitja part.

El partit s'ha complicat per al Baxi Manresa a l'inici del tercer quart. Els manresans seguien perdent pilotes i el seu rival ho sabia aprofitar. El desavantatge anava creixent. En poques jugades ha passat dels quatre punts als dotze (57-45, minut 24). Alston era dels pocs jugadors manresans capaç de sumar bones accions. El partit començava a escapar-se de les mans del Baxi Manresa. I Diego Ocampo ha volgut intervenir novament. Però aquest cop el quadre bagenc no ha aconseguit aixecar-se. Els disset punts en contra que tenia el Baxi Manresa feien complicat pensar en una remuntada.

I encara ho ha estat més quan als primers minuts del quart definitiu els triples del Barça han invalidat els intents de l'equip bagenc. El Barça ha assolit ben aviat els vint punts al seu favor. Els últims minuts ja no han tingut cap mena de transcendència per decidir el vencedor final. El Baxi Manresa es veia superat clarament i la seva lluita estava per deixar la derrota en menys de vint punts. Com a mínim aquest objectiu l'ha aconseguit. 98-81 en un partit marcat per dues parts molt diferents.

Incidències: Jordi Aliaga, Alberto Baena i Yasmina Alcaraz han xiulat el partit. Sense eliminats