El Baxi viu un plàcid debut a la Basketball Champions League (92-64)

El Baxi Manresa torna a Europa amb un clar triomf
El Baxi Manresa torna a Europa amb un clar triomf | J. Alberch
03 d'octubre de 2024, 10:31
Actualitzat: 10:53h

El Baxi Manresa ha tornat a la Basketbal Champions League (BCL) amb una còmoda victòria contra el Benfica. Des de pràcticament l'inici del partit, els d'Ocampo van agafar una renda superior als deu punts; una renda que va anar creixent excepte durant uns minuts del segon quart.

Diego Ocampo va repartir molt els minuts entre els seus jugadors. Derrick Alston Jr. va continuar amb el seu idil·li amb la cistella (de fet, va ser qui més temps va estar a pista: 20 minuts i 42 segons) i Mario Saint-Supèry va delectar amb detalls de qualitat. Ells dos, juntament amb Cameron Hunt, Musa Sagnia i Emmanuel Cate, van ser els que van formar el quintet del retorn del Baxi Manresa a Europa. Pel que fa al Benfica, va sortir amb Marcus Thorton, Jose Barbosa, Betinho Gomes, Nicolas Carvacho i Tyler Stone.

L'inici de l'encontre va estar marcat per la força dels bagencs, que gràcies a l'aportació dels seus homes alts, va marcar les primeres distàncies en el marcador. En defensa, els locals també van ser més intensos, un fet que els va permetre recuperar pilotes i culminar contraatacs, un dels quals va acabar amb una esmaixada de Saint-Supéry (10-3, minut 3). Pel que fa a l'equip rival, va trobar en el llançament triple el seu principal aliat.

Ocampo va començar a fer rotacions ben aviat i, entre altres jugadors, va fer entrar a pista a Guillem Jou, permetent-li gaudir, juntament amb Chuba Ohams, els primers minuts de la temporada. En el cas d'Ohams, una còmoda cistella va aconseguir posar el +10 a favor del Baxi Manresa, fent reaccionar la banqueta lisboeta (21-11, minut 7).

Malgrat el còmode avantatge, l'equip local no va relaxar-se i va seguir pressionant les sortides de pilota del rival. Alston ho va aprofitar per engruixir la seva anotació, que va arribar als deu punts al primer quart. El Baxi Manresa dominava per un clar 31-17. Però Ocampo no volia cap mena de confiança entre els seus homes, i va reaccionar, sense perdre temps, després de veure com el seu equip rebia un parcial de 0-5.

Semblava que les instruccions del tècnic gallec anaven en la bona línia després d'una cistella de Sagnia, però el cert és que el Benfica seguia retallant diferències (39-32, minut 17). Dos triples seguits dels de la capital del Bages espantaven possibles pors al cantó local. Alston també va continuar amb la seva exhibició anotadora, assolint, a la mitja part, els 18 punts anotats. A nivell col·lectiu, l'equip del Nou Congost marxava al descans guanyant amb comoditat (52-37).

En el tercer quart, tot i un triple primerenc del Benfica, el Baxi Manresa va seguir amb el seu plàcid domini. Saint-Supèry va agrair la confiança brindada pel seu entrenador anotant sis punts seguits. Amb aquesta aportació, els manresans aconseguien una màxima renda de vint punts que després ampliaria Sagnia encistallant des de la llarga distància (65-42, minut 25).

Els portuguesos, per la seva banda, volien minimitzar la desfeta i jugaven bastant des de la línia de tres. Amb èxit relatiu. El partit semblava decidit i Ocanpo seguia repartint minuts entre els seus jugadors. Jou ho aprofitava per sumar els seus primers punts. Quan només faltava el darrer quart, el Manresa tenia 27 punts al seu favor (79-52). I va ser potser aquesta diferència marcadorística la que va provocar que l'últim tram del matx engegués amb tots dos equips desconcentrats i amb la sensació que volien que l'àrbitre xiulés el final el més ràpid possible.

El Baxi va intentar un parell de jugades espectaculars però no van acabar de reeixir. Tampoc li van sortir bé els tirs de tres punts. Però, al capdavall, tot estava dat i beneït: finalment, un 92-64 sumava el primer triomf dels manresans a la BCL

Incidències

• Zafer Yilmaz (Turquia), Petar Pesic (Sèrbia) i Viola Györgyi (Noruega) van xiular el partit, que no va tenir cap eliminat.
  • Álex Reyes va quedar fora de la convocatòria per una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra.
  • Emmanuel Cate va jugar amb màscara protectora per culpa d'una fractura nasal.