El BAXI Manresa arriba viu al darrer quart però acaba cedint contra el Barça Lassa (78-88)

Els bagencs aixequen disset punts en contra però no tenen resposta al tram final

El BAXI Manresa ha remuntat 17 punts al Barça Lasa, però ha acabat cedint
El BAXI Manresa ha remuntat 17 punts al Barça Lasa, però ha acabat cedint | J. Alberch
04 d'octubre del 2018
Actualitzat el 05 d'octubre a les 0:07h
El BAXI Manresa ha començat la temporada al Nou Congost amb una derrota davant un Barça Lassa que ha fet valdre el seu poder. L'equip de Joan Peñarroya ha anat a remolc al marcador des de la primera cistella. Però en cap cas s'ha desinflat. Els locals han estat capaços de refer-se d'un desavantatge de disset punts i s'ha posat a un a manca dels darrers deu minuts. Al darrer quart, però, el BAXI Manresa no ha pogut confirmar la reacció i ha acabat cedint contra Ante Tomic i companyia. L'afició ha gairebé omplert el pavelló i ha recreat un ambient semblant al del play-off d'ascens.

El BAXI Manresa ha començat amb Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Siim-Sander Sene i Cady Lalanne. Per la seva part, el Barça Lassa ho ha fet amb Kevin Pangos, Kyle Kuric, Víctor Claver, Chris Singleton i Ante Tomic. Els visitants s'han avançat ràpidament davant un BAXI Manresa que no trobava tirs fàcils. Fins la tercera jugada no han tret el zero del seu còmput els bagencs gràcies a una bona combinació entre Renfroe i Toolson. Ha estat una illa dins un cúmul d'errors. Tomic es convertia en protagonista. Peñarroya feia entrar Jordan Sakho per intentar aturar el croat. A la primera ocasió, el blaugrana ha guanyat la partida al congolès i el tècnic del BAXI Manresa ha demanat temps mort (4-14, minut 6). Els tirs manresans seguien sense entrar i el rebot ofensiu era inexistent. Sense fer res especial el Barça Lassa ha arribat al final del primer quart amb un clar avantatge (11-21).

El BAXI Manresa ha aconseguit estabilitzar la distància i ha començat a capturar rebots en defensa. Desaprofitar les segones oportunitats i la rapidesa amb que els locals s'han carregat de faltes els impedien retallar distàncies. Jugant amb la segona unitat. Fins que el Barça Lassa ha fet un cop de gas. Peñarroya tornava a demanar minut i feia entrar els teòrics titulars quan el partit es començava a escapar veritablement de les mans (18-35, minut 15). La resposta del BAXI Manresa ha estat contundent. Dos triples, després de molt intentar-ho, propiciaven un 6-0 que feia reaccionar Svetislav Pesic. I el seu equip. El Barça Lassa tornava a escapar-se. Dos nous triples locals ho mig arreglaven. Tot per mantenir al descans el mateix marge que al final del primer quart (37-47, minut 20).
  Després d'un tir lliure de Claver i un triple de Singleton, el BAXI Manresa ha reaccionat novament. Un parcial de 7-0 posava els locals una distància que feia molta estona que no es veia (44-51, minut 27). Singleton refredava l'ambient amb nou llançament de tres. Les pèrdues del rebot defensiu també penalitzaven, i molt, a un equip de Peñarroya que ho seguia intentant. Com si busqués una goma que li permetés reenganxar-se al partit. Lalanne l'ha trobat. Un triple de l'haitià i un altre de Jokubas Gintvainis ho deixaven reduït a la mínima expressió a falta de deu minuts (59-60).

Marko Lukovic ha tingut l'ocasió d'avançar els seus però ha espifiat el tir. Un 0-6 donava aire als blaugrana. Ha estat un cop massa dur. Algunes precipitacions i els triples visitants hi ha fet la resta. I si no eren els triples era Tomic qui feia mal sota el cèrcol manresà (68-73, minut 38). Ara ja no anava de guanyar o perdre. Es tractava que el desavantatge fos el mínim possible. La defensa manresana ja no era el mateix. Només la rauxa final no ha permès que s'arribés a una màxima diferència. Deu punts que no deixen un mal regust de boca (78-88).

La lliga Endesa no s'atura. Sense temps de refer-se, diumenge arriba la tercera jornada. El Divina Joventut visitarà el Nou Congost a dos quarts d'una del migdia.