El BAXI Manresa continua fent història i serà a la «Final Four» de la Champions (89-91)

Joe Thomasson sentencia l'Unicaja Màlaga amb una cistella a manca d'un segon

» ha fet la cistella de la victòria contra l'Unicaja Màlaga
» ha fet la cistella de la victòria contra l'Unicaja Màlaga | FIBA
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 23:25h
Dos partits diferents, mateixa sensació d'alegria. El BAXI Manresa ha sumat al Martín Carpena la segona victòria i s'ha classificat per a la Final Four de la Basketball Champions League després d'eliminar l'Unicaja Màlaga. Els bagencs han dominat el partit durant molts minuts. Però al darrer quart la situació se'ls ha complicat. Els vuit punts que els de Pedro Martínez tenien en contra ben entrats els últims deu minuts no han fet abaixar els braços a un equip que ha arribat amb la pilota decisiva al seu favor. Joe Thomasson ha assumit la responsabilitat i ha escrit una altra brillant pàgina del BAXI Manresa en aquesta edició de la Basketball Champions League.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako. L'Unicaja Màlaga ha replicat amb Alberto Díaz, Darío Brizuela, Jonathan Barriero, Rubén Guerrero i Tim Abromaitis. El duel ha començat amb quatre pilotes perdudes. Dues per banda. Moneke ha estat el primer en foradar la cistella malaguenya. Bako, des del punt de personal, es mostrava segur (0-4, minut 2). Després de la primera cistella local, Thomasson ha entrat en joc. El nord-americà ha sumat set punts seguits per al seu equip. L'Unicaja Màlaga ha replicat gràcies a Barreiro i Abromaitis (11-11, minut 5). El desenvolupament del partit era molt diferent al de la primer partit. El BAXI Manresa tenia la iniciativa per un marge estret. Amb Thomasson a la banqueta, Moneke ha pres el relleu anotador. Els bagencs han igualat el seu màxim avantatge (15-20, minut 7). El problema per a l'equip bagenc eren les personals. Dues faltes evitables de Sylvain Francisco i Marcis Steinsberg han permès als locals acostar-se. I una cistella de Dejan Kravic ha donat el primer avantatge als andalusos en tota l'eliminatòria (23-22, minut 10).

El segon quart no ha començat bé per als interessos del BAXI Manresa. Sequera anotadora i dues personals comeses per Bako. L'Unicaja Màlaga tampoc estava massa millor. El millor Moneke ha liderat la reacció del seu equip. El nigerià ha sumat set punts seguits. Els dos darrers han arribat després que l'ala-pivot perdés les ulleres. Però no només Moneke estava lúcid de cara a cistella. Elias Valtonen, Rafa Martínez i Dani Pérez també sumaven des de més enllà dels 6,75 per donar un màxim avantatge als manresans (34-43, minut 18). A diferència del primer quart, els de Pedro Martínez no han permès la remuntada del seu rival. La mitja part reflectia un esperançador 42-50.

Les distàncies s'han mantingut al començar la segona part. Alguns rebots que s'escapaven de mans manresanes impedien que el seu avantatge cresqués. Les sensacions eren més que bones. El BAXI Manresa no deixava que l'Unicaja Màlaga jugués còmode. Suficient perquè l'equip bagenc mantingués a ratlla el d'Ibon Navarro (48-59, minut 25). Un parcial de 6-0 no ha espantat els de Pedro Martínez. Francisco ha sumat quatre punts seguits. Tot i això, els malaguenys veien com el seu rival podia escapar-se i intentaven reaccionar a cop de triple. Els triples han començat a entrar al bàndol local per deixar un ajustat 65-69 amb encara el darrer quart per disputar-se.

Un parcial de 7-0 feia creure l'Unicaja Màlaga que forçar el tercer partit era possible. Pedro Martínez demanava temps mort per trencar aquesta mala inèrcia. Els locals han seguit ampliant el seu parcial mentre que el BAXI Manresa era incapaç d'anotar. Amb 77-69, Pérez anotava un triple vital. Després, una assistència del base a Moneke posava el 77-74 que tornava a igualar les coses. Navarro també ha demanat temps mort. La iniciativa era en aquest tram per als malaguenys. El partit s'encaminava a un final trepidant i això feia que els dos equips cometessin errades. Bako, amb dos tirs lliures, posava el 82-81 a manca de dos minuts. Després d'un intercanvi de cistelles, Luke Maye empatava a 86. Quedava poc més d'un minut. Mooney i Francisco també s'intercanviaven llançaments de tres ja als darrers seixanta segons. Mooney se l'ha tornat a jugar de tres però ha errat. La jugada ha acabat en una lluita que ha afavorit Bako. Quedaven setze segons i el BAXI Manresa tenia l'oportunitat de sentenciar l'eliminatòria. Thomasson ha estat l'encarregat de jugar-se-la. A manca d'un segon, dos punts de l'escorta deixaven la Final Four ben a prop dels bagencs. Navarro ha demanat el seu darrer temps mort per cercar el miracle. No ha arribat. El 89-91 final sentencia l'eliminatòria i duu el BAXI Manresa a la seva primera Final Four europea.

Incidències: Saverio Lanzarini (Itàlia), Oskars Lucis (Letònia) i Thomas Bissuel (França) han estat els àrbitres del partit. Han eliminat Alberto Díaz. El Lenovo Tenerife i el Hapoel Holon també seran a Bilbao. El Cluj podria ser el quart partit si dimecres torna a derrotar el Ludwisburg.