El Baxi Manresa fa un partit immens i guanya al Real Madrid (72-83)

Tercera victòria dels bagencs en els darrers nou anys al feu madridista

El Baxi Manresa ha assaltat la pista del Real Madrid
El Baxi Manresa ha assaltat la pista del Real Madrid | V. Carretero
31 de març del 2024
Actualitzat a les 19:21h
Remuntar un mal inici, jugar un partit immens i saber controlar els moments complicats. Aquesta ha estat la recepta del Baxi Manresa per sortir victoriós de la pista del Real Madrid. Tots els jugadors han sumat en un moment o altre més enllà del què pugui dir la freda estadística. Però avui es poden destacar dos jugadors. Per una banda, Dani Garcia que ha sabut aguantar les provocacions de Facu Campazzo. I l'altre, Brancou Badio que ha assumit les pilotes importants quan el Real Madrid s'havia acostat al marcador al tram final. Els bagencs continuarà en zona de play-off

Dani Pérez, Travante Williams, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Martinas Geben han format el quintet inicial del Baxi Manresa. Facu Campazzo, Dzanan Musa, Alberto Abalde, Guerschon Yabusele i Walter Tavares, el del Real Madrid. L'inici del partit ha estat fluix per part d'uns bagencs que s'han vist superats per la intensitat del seu rival. Una cistella de Robinson acostava posicions després del triple inicial de Yabusele. Ha estat la única acció positiva del Baxi Manresa als primers minuts. Pedro Martínez s'ha vist obligat a demanar el seu primer temps mort ben aviat veient que els seus jugadors no podien aturar els rivals (9-2, minut 4). La reacció del Baxi Manresa no s'ha fet esperar. Des d'una major intensitat defensiva, el Baxi Manresa ha anat retallant distàncies fins igualar a 12 (minut 8). L'aportació de jugadors sortits de la banqueta com Pierre Oriola, Musa Sagnia i Marcis Steinbergs ha estat important. La reacció no ha acabat en aquestes taules. L'equip manresà ha completat un parcial de 4-15 per acabar els primers deu minuts amb avantatge (15-17).

Els de Pedro Martínez han seguit contenint el Real Madrid al principi del segon quart. El conjunt local no es trobava còmode a la pista. Molts tirs picaven contra el ferro i molts rebots queien a mans manresanes. Poc a poc el Baxi Manresa aconseguia un coixí al seu favor. Un triple de Geben posava en vuit punts la diferència entre els dos equips (23-31, minut 15). Chus Mateo ha reunit els seus jugadors perquè el partit no seguia el guió que havia pensat. Els manresans s'han mantingut per davant però Gabi Deck i Vincent Pourier han acostat posicions. Entre els dos jugadors han situat el 34-36 a menys de dos minuts per arribar al descans. La polèmica ha arribat quan els àrbitres han reduït a falta antiesportiva de Facu Campazzo sobre Dani Garcia a falta normal. El base argentí ja feia estona que estava fora de sí mostrant una mala actitud sobre la pista. L'empipada de Pedro Martínez ha estat més que evident. Això no ha impedit que el Baxi Manresa arribés al descans guanyant (34-41).

La segona part ha començat amb un baix encert a les dues bandes. Tant el Baxi Manresa com el Real Madrid fallaven accions que semblaven fàcils. Els bagencs han assimilat millor aquest escenari. Campazzo seguia desafiant els àrbitres sense que rebés cap mena de sanció. Per contra, Pierre Oriola sumava un triple que ampliava la renda dels manresans per sobre els deu punts (38-49, minut 25). Un parcial de 6-0 podia significar la reacció del Real Madrid. Però quatre punts seguits de Brancou Badio ho avortaven. Geben també contribuïa a la causa amb un nou triple (46-56, minut 28). Els àrbitres han recorregut novament a l'instant replay per acabar invalidant una cistella de Garcia. Els nervis s'han apoderat novament del Real Madrid i tant Sergi Llull com Chus Mateo han rebut tècnica. En moltes ocasions, aquestes accions porten associat un punt d'inflexió. Aquest cop no ha estat així. El Baxi Manresa afrontava els darrers deu minuts amb vuit punts al seu favor (52-60).

El Real Madrid ha començat millor els darrers deu minuts. Cinc punts seguits dels locals posaven el partit a tir de triple per registrar l'empat. Oriola tallava la ratxa dels madridistes fent un segon esforç. La mala notícia per al Baxi Manresa era que amb només tres minuts ja estava en bonus per les zero faltes xiulades al seu oponent. Eren els moments més complicats en molta estona per al conjunt de Pedro Martínez. Sergio Rodríguez posava el 63-64 quan encara quedaven cinc minuts per acabar el partit. Musa Sagnia ha rebut una falta molt perillosa de Vincent Pourier que ha acabat amb el gambià fora de combat. Robinson ha hagut d'entrar a la pista per llançar els tirs lliures en una falta que tampoc ha estat considerada com a antiesportiva. El nord-americà s'ha mostrat tranquil. I el seu equip ha continuat comandant el marcador. Dues bones accions de Vaulet donaven cinc punts al Baxi Manresa (67-72, minut 37). Chus Mateo ha reunit de nou als seus jugadors però la resposta han estat dos punts més de Robinson. El triple de Deck no ha espantat el Baxi Manresa. En especial a Badio, que ha respost amb la mateixa moneda (70-77, minut 39). Com també ha contrarestat un cistella, en aquest cas de dos punts, convertida per Llull. La victòria estava a tocar per als de Pedro Martínez. Més quan Campazzo ha rebut, per reiteració, una tècnica. Però ha estat Badio que ha posat la cirereta amb un darrer triple per sumar la setzena victòria de la temporada i apuntar fort al play-off (72-83).

Incidències: Rafael Serrano, Sergio Manuel i David Sánchez Benito han arbitrat el partit. Han eliminar Selom Mawgugbe. Brandon Taylor ha estat baixa per culpa d'un procés febril.