El BAXI Manresa guanya el Turk Telecom i segueix invicte a casa a la Champions (80-75)

Ryan Toolson, Frankie Ferrari i Guillem Jou destaquen contra l'equip turc

El BAXI Manresa ha derrotat el Turk Telecom
El BAXI Manresa ha derrotat el Turk Telecom | BCL
06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:24h
Tres de tres. El BAXI Manresa continua amb la seva ratxa com a local a la Basketball Champions League. En un partit jugat de tu a tu amb un Tuk Telekom que no havia perdut a Europa els de Pedro Martínez han sabut gestionar millor els darrers minuts. Ryan Toolson ha exercit de veterà als moments calents. I Frankie Ferrari s'ha mostrat tranquil quan ha hagut de sentenciar des del tir lliure. Però tampoc cal oblidar l'aportació de Guillem Jou. El de Llagostera ha sumat deu punts però set d'ells han impedit que els visitants trenquessin el partit. Per part visitant, han tascat Moustapha Fall i Muhammed Baygül. El BAXI Manresa ocupa el segon lloc de la classificació igualat amb Turk Telekom (1er) i Dinamo Sassari (3er).

El BAXI Manresa ha sortit amb Frankie Ferrari, Ryan Toolson, Guillem Jou, Juan Pablo Vaulet i Jordan Sakho. Per part del Turk Telekom han començat R.J. Hunter, Muhammed Baygul, T.J. Campbell, Kyle Wiltjer i Moustapha Fall. El partit ha començat amb el BAXI Manresa errant el tirs de tres i Baygul convertint-ne de dos. Els locals han trigat gairebé tres minuts en anotar. Ha estat Vaulet l'encarregat de sumar els primers punts bagencs (2-4, minut 3). Els posterior triple de Toolson ha donat pas a uns minuts d'alternança al marcador. Ferrari tornava a imprimir el seu segell personal. Primer forçant tres tirs lliures i després anotant des de més enllà dels 6,75. Fall feia mal dins la pintura. Però ha estat Safak Edge qui ha obert les primeres distàncies significatives (13-18, minut 8).

El BAXI Manresa no trobava bones opcions de tir i es veia forçat a tirar molts triples. L'estadística era demolidora al final del primer quart. Tres llançaments de dos punts i onze de tres. El 13-18 a favor dels turcs era un mal menor. Els manresans han pogut imprimir més velocitat en començar els segons deu minuts. Un parcial de 8-2 tornava al BAXI Manresa al davant (21-20, minut 13). L'avantatge no ha durat massa a l'equip bagenc. Un temps mort demanat per Burak Gorek i l'actuació de Metin Turek tornaven el partit a la mateixa situació que al final del primer quart. Cinc punts a favor dels turcs. El Turk Telekom ha sabut gestionar aquest marge fins arribar al descans (34-39).

Els visitants han seguit comandant el marcador. Jou aguantava el seu equip. Amb set punts seguits. Un triple primer i un 3+1 després. El BAXI Manresa s'ha situat a un sol punt (42-43, minut 24). La remuntada no ha continuat. El Turk Telekom aprofitava l'alçada de Fall per seguir manant. L'increment de duresa defensiva feia que la renda turca no marxés mai dels cinc punts. Ferrari i Toolson mantenien el seu equip. Yankuba Sima empatava a 49. I novament Toolson encistellava per posar el seu equip per davant molts minuts després (51-49, minut 28). L'escortava es mostrava més encertat que a la primera part. Afegia a la seva actuació un tir lliure fruit d'una tècnica a la banqueta i un nou triple. El conjunt bagenc ha arribat a comptar amb quatre punts al seu favor. Baygul ha retallat distàncies i ho deixava a la mínima expressió abans del quart definitiu (55-54, minut 30). William Maragity ha començat lúcid el període definitiu. L'aportació del suec ha permès el BAXI Manresa obtenir una màxima renda al seu favor (64-58, minut 32). Goren ha demanat un nou temps mort.

El triple de Ferrari dibuixava un escenari molt esperançador. Però el Turk Telekom no havia dit la última paraula. Els visitants han aconseguit un parcial de 2-11 que capgirava de el resultat (69-71, minut 37). Toolson aconseguia forçar una personal per empatar. A 71. Com també s'han produït a 73 i 75. Toolson, amb el seu quart triple, començava a embastar la victòria. Que estava més a prop del Nou Congost després d'una falta en atac de Fall. Ferrari es mostrava infal·lible des del tir lliure. 80-75 a manca de 39 segons. No hi ha temps per a res més. El BAXI Manesa continua imbatut a casa en competició continental.

Incidències: Manuel Mazzoni (Itàlia), Marek Kukelcij (Eslovàquia) i Thomas Bissuel (França) han estat els àrbitres designats per dirigir el partit. Sergi Vidal ha fet el seu debut amb la samarreta del BAXI Manresa i Yankuba Sima ha jugat els primers minuts de la temporada. La grada d'animació ha mostrat una pancarta contra l'actuació turca al Kurdistan.