El BAXI Manresa no recupera el rumb davant el Betis (86-70)

El Betis ha superat en tot moment al BAXI Manresa
El Betis ha superat en tot moment al BAXI Manresa | D. Ligero
02 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:43h
El BAXI Manresa no afrontava el duel davant el Betis en les millors condicions. Les baixes de jugadors importants com Frankie Ferrari i Eulis Báez i la recent desfeta a Badalona no eren els millors ímputs. A Sevilla, ben aviat s'ha intuït que el partit seria molt complicat per a l'equip de Pedro Martínez. El tècnic ja havia advertit del perill dels verd-i-blancs en el rebot ofensiu i les seves temences s'han confirmat. En atac, els locals han estat també superiors des de bon començament. Amb aquestes males dades, guanyar és impossible. L'intent de reacció liderat per Rafa Martínez ha arribat massa tard.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Makay Mason, Matt Janning, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. El Betis ho ha fet amb TJ Campbell, James Feldaine, Youssou Ndoye, Nick Kay i Pablo Almazán. Janning ha anotat el seu primer triple al primer atac bagenc. Els locals empatarien amb un 2+1 d'Ndoye. Poc després, Mason es torçava el turmell i era substituït per Dani Garcia. L'esperança requeia en què el nord-americà marxava a la banqueta pel seu propi peu. Els locals han començat a amenaçar des de la línia de tres. El BAXI Manresa aconseguia no quedar massa enrere malgrat que els sevillans dominaven el rebot ofensiu (11-9, minut 5). Jannig aguantava el seu equip aconseguint cistelles més a prop del cèrcol del què és habitual en l'escorta. La iniciativa era verd-i-blanca però el conjunt bagenc seguia de ben a prop el seu rival. Fins i tot, ha gaudit de dues ocasions per avançar-se. No les ha aprofitat i s'ha passat de la possible remuntada i un màxim avantatge local (18-13, minut 10).

El segon quart ha començat amb el retorn a pista de Mason. Ha estat la única bona notícia en molta estona. El Betis es mostrava molt fort en defensa. En atac, es mostrava també superior al BAXI Manresa. La diferència era només de vuit punts (22-14). En canvi, les sensacions eren pitjors i Pedro Martínez decidia demanar temps mort. El tècnic no ha aconseguit capgirar la dinàmica del partit. L'avantatge andalús ha arribat a un màxim de tretze punts (43-30, minut 18). Un parcial de 0-5 provocava un temps mort de Joan Plaza perquè al seu equip no se li compliqués el partit. El partit no ha canviat massa. Al descans, el BAXI Manresa seguia vuit punts enrere (45-37).

La segona part ha començat amb triple d'Almazán i dos atacs desaprofitats pel BAXI Manresa. Un 2+1 de Feldeine situava una nova màxima renda a favor dels locals. El triple de Mason no ha actuat com a punt d'inflexió. Els locals tenien més continuïtat en atac. Per afegit, quan erraven el llançament seguien capturant força rebots en atac. Els manresans, en canvi, eren incapaços de mantenir una línia de continuïtat. D'aquesta forma, les distàncies tendien cada cop a ser més i més grans. El 66-49 al final del tercer quart deixava la situació molt complicada per al BAXI Manresa.

La diferència ha arribat als vint punts només començar el darrer quart. El BAXI Manresa jugava ja sense fe. Rafa Martínez mostrava el seu punt d'honor i sumava tres triples seguits. També ha sumat de tres Eatherton. El pas endavant del conjunt bagenc no anava acompanyat d'una major intensitat defensiva. El rebot ofensiu seguia fent molt de mal. Com a mínim, el BAXI Manresa ha mostrat un xic més d'actitud al tram final. Insuficient, per remuntar i inquietar el rival però sí per millorar mínimament les sensacions. El 86-70 deixa el playoff cada cop més difícil i també dificulta l'accés a Europa.

Incidències: Carlos Cortés, Rafael Serrano i Alberto Baena han estat els àrbitres del partit. Marc Peñarroya ha entrat un altre cop a la convocatòria. La derrota trenca una ratxa de quatre victòries consecutives del BAXI Manresa a Sevilla.