El BAXI Manresa posa el primer peu a Bilbao (86-63)

Contundent victòria de l'equip de Pedro Martínez sobre l'Unicaja Màlaga

Chima Moneke i Ismael Bako entre el públic després de finalitzar el partit
Chima Moneke i Ismael Bako entre el públic després de finalitzar el partit | FIBA
05 d'abril del 2022
Actualitzat a les 23:47h
Una victòria separa el BAXI Manresa de la Final Four de la Basketball Champions League. L'equip bagenc i tota l'afició s'han guanyat el dret a somiar en gran. La sortida dels homes de Pedro Martínez ha estat en context amb l'ambient de les grans ocasions. El 29-4 que reflectia el marcador al final del primer quart i els setze minuts que ha necessitat l'Unicaja Màlaga per sumar la primera cistella són dos indicatius que expliquen el marcador final. El ritme i el rebot defensiu també han estat de clar color local. La resta de partit ja ha estat fàcil de gestionar per part del BAXI Manresa en un partit en què tots els jugadors han aportat.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako. L'Unicaja Màlaga ho ha fet amb Alberto Díaz, Darío Brizuela, Jonathan Barreiro, Tim Abromaitis i Rubén Guerrero. Els bagencs s'han contagiat del bon ambient que hi havia al Nou Congost i han sortit amb força. Moneke, Bako i Thomasson trobaven la cistella rival. Els andalusos eren incapaços d'anotar i el rebot, una de les claus que Pedro Martínez havia citat a la prèvia, queia sempre del cantó local. En menys de tres minuts, el BAXI Manresa vencia per 10-0.

Ibon Navarro s'ha vist obligat a intervenir. El festival ha seguit després del temps mort. Vaulet ha aconseguit dues esmaixades que ampliaven la renda local. I Moneke, també esmaixant, posava un 16-0 de somni. A punt d'arribar-se al minut cinc Cameron Oliver anotava els primers punts visitants dels del tir lliure. Treure el zero del seu marcador no ha significat cap millora per l'Unicaja Màlaga. Un altre parcial de 9-0 situava el marcador en 25-2. Novament, el tir lliure ha estat la única forma de generació per part visitant. Una antiesportiva soferta per Elias Valtonen ha acabat amb un tir lliure anotat pel finès i un triple al límit de Sylvain Francisco (29-4).

La renda local ha seguit creixent. Moneke exasperava Oliver i li provocava dues pèrdues de pilota. L'Unicaja Màlaga seguia errant tots els seus tirs. L'atac manresà no era tan fluid però en defensa el rebot seguia tenint el mateix dominador que als primers deu minuts. No ha estat fins al quart minut del segon període que els d'Ibon Navarro han anotat la seva primera cistella en joc. Això ha permès un petit parcial a favor dels visitants que feia demanar un temps mort a Pedro Martínez. El BAXI Manresa ha seguit jugant més encallat sense que l'escenari canviés excessivament. Fins que un parcial de 9-0, amb triples de Pérez, Francisco i Rafa Martínez, portaven novament el deliri al Nou Congost. Barreiro sumava un 3+1 abans que Thomasson tanqués la primera part amb dos tirs lliures (47-21).

Els triples de Pérez i Thomasson donaven una màxima renda al BAXI Manresa (53-23, minut 22). Les distàncies s'han mantingut entorn a aquesta trentena força estona quan la defensa local no era tan intensa. Els bagencs en tenien prou mantenint el seu rival ben allunyat al marcador. A l'acabar, tot estava decidit amb el 67-43 i els deu últims minuts per jugar.

El Nou Congost ha estat una festa amb el BAXI Manresa escombrant l'Unicaja Màlaga. Foto: FIBA

L'últim quart tan sols presentava dues incògnites. La primera, la diferència que hi hauria entre els dos equips. I la segona, si el jove Toni Naspler debutaria amb el primer equip del BAXI Manresa. 23 punts han separat els dos equips (86-63). El debut de Naspler s'ha produït a manca de 52 segons per acabar el partit. El més important és el primer punt en aquest play-off per als bagencs. Dimarts vinent a Màlaga tindran l'ocasió de posar els dos peus a Bilbao

Incidències: Yohan Rosso (França), Zafer Yilmaz (Turquia) i Wojciech Lizska (Polònia) han estat els àrbitres del partit. El vinculat Toni Naspler ha entrat a la convocatòria per cobrir una de les cinc places de jugadors formats localment. També gaudeix d'aquesta condició Marcis Steinsberg. En l'altre partit que s'ha jugat aquest dimarts el Club-Napoca (Romania) ha derrotat el Ludwigsburg (Alemanya) per 76-73.