El BAXI Manresa segueix intractable a Europa i derrota el Pinar Karsiyaka (88-69)

La victòria contra l'equip turc el classifica com a mínim per al play-in

El BAXI Manresa ha tornat a mostrar la seva fortalesa a Europa
El BAXI Manresa ha tornat a mostrar la seva fortalesa a Europa | BCL
09 de novembre de 2021, 23:30
Actualitzat: 23:48h
El BAXI Manresa jugarà com a mínim dos partits més a la Basketball Champions League després de la seva victòria contra el Pinar Karsiyaka. El triomf assegura la presència bagenca al play-in. Aquests dos partits seran sis si els de Pedro Martínez asseguren el primer lloc del grup B. Perquè això passi, la primera oportunitat serà aquest dimecres si el Hapoel Jerusalem derrota l'Arged Ostrow. En cas d'una victòria polonesa els manresans els caldrà guanyar un dels dos partits que encara els queden de la fase de grups. Aquesta nit, el BAXI Manresa ha seguit mostrant la seva fortalesa al Nou Congost i ha tornat a superar l'actual sotscampió de la competició. Joe Thomasson i Ismael Bako han estat els líders d'un equip que vol que es parli d'ell al vell continent

Pedro Martínez ha escollit d'inici a Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Marcis Steinsberg i Yankuba Sima. Ufuk Sarica ha triat Tony Taylor, James Blackmon, Bonzie Colson, Amath M'Baye i Mahir Agva. El BAXI Manresa ha sortit desencertat en el tir. A l'altra cèrcol, el Pinar Karsiyaka era capaç de fer mal (0-8, minut 4). Sima ha sumat els primers punts locals des de la línia de tir lliure. Però ha estat Thomasson l'artífex de la reacció dels bagencs. L'escorta ha sumat deu punts gairebé consecutius per igualar el partit (13-13, minut 8). Poc després una antiesportiva forçada per Ismael Bako donava el primer avantatge al BAXI Manresa. Als dos tirs lliures del belga s'hi ha afegit una cistella de Rafa Martínez i una esmaixada del mateix Bako. Els turcs han aconseguit reduir la diferència a només dos punts a l'acabar el primer quart (21-19).

El segon quart ha començat com el primer. Amb domini visitant. En poca estona, el Pinar Karsiyaka ha agafat cinc punts d'avantatge (21-26, minut 12). Michael Roll feia mal als jugadors locals. Encara que la dinàmica no era favorable al BAXI Manresa la distància tampoc era dramàtica. Accions de mèrit de Luke Maye i Isamel Bako mantenien el seu equip clarament dins el partit. Novament, el quadre bagenc ha estat capaç de reaccionar. Un parcial de 15-0 atorgava una màxima avantatge als manresans i obligava Sarica a demanar temps mort. El foraster Agva ha tancat la primera part (42-35, minut 20).

Les imprecisions s'han apoderat novament del BAXI Manresa al començar la segona part. El Pinar no estava massa millor i el club bagenc aconseguia seguir al davant. Bako era important amb les seves esmaixades i capturant rebots en defensa. A Dani Garcia no se li arronsava la mà i sumava un triple que tornava a posar terra entre els dos equips (53-44, minut 27). Maye i Francisco també han sumat de tres i deixaven ben encarat el partit per al seu equip a manca dels darrers deu minuts (59-50, minut 30).

Guillem Jou ha llançat un missatge al Pinar Karsiyaka només començar l'últim quart. El de Llagostera també ha sumat el seu triple. Els turcs no abaixaven els braços conscients del que s'hi jugaven. Francisco, discret en la faceta anotadora tota la nit, tenia moments d'inspiració com a Burgos i situava un nou màxim avantatge a favor de l'equip local (68-55, minut 35). El BAXI Manresa en tenia prou en no badar. I no ho ha fet. Més aviat ha fet gaudir els seus aficionats amb un Bako imperial. El pivot ha aprofitat les bones assistències dels seus companys per culminar uns alley-hoops que fan aixecar els seguidors dels seus seients. 88-69 per pensar en gran a la Basketball Champions League.

Incidències: Aleksandar Glisic (Sèrbia), Thomass Bissuel (França) i Martins Kozlovsis (Letònia) han arbitrat el partit. Janis Berzins ha estat novament el jugador descartat. Aquest cop no ha estat per decisió tècnica sinó per una lesió que l'aler letó arrossega al genoll dret.