El BAXI Manresa suma contra el Morabanc Andorra la tercera victòria en sis dies (94-60)

L'equip del país dels Pirineus no inquieta als de Pedro Martínez

El BAXI Manresa ha ofegat el joc del Morabanc Andorra
El BAXI Manresa ha ofegat el joc del Morabanc Andorra | J. Alberch
26 de març del 2022
Actualitzat el 27 de març a les 19:16h
El Nou Congost continua sent una fortalesa gairebé inexpugnable. El Morabanc Andorra no ha estat una excepció i també ha estat derrotat pel BAXI Manresa. Els bagencs porten ja onze victòries com a locals i seguiran una setmana més a la tercera posició de la Lliga Endesa. L'equip de Pedro Martínez ha basat el seu triomf al segon quart quan un parcial de 17-0 ha obert forat entre els dos equips. La resta del partit ha estat còmode per als jugadors manresans. El BAXI Manresa ha sumat el seu tercer triomf en uns sis dies que han estat tan exigents com satisfactoris.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Yankuba Sima. El Morabanc Andorra ho ha fet amb Clevin Hannah, David Jelinek, Oriol Paulí, Nacho Llovet i Mouse Diagne. Els jugadors manresans han badat al primer atac visitant i Jelinek ho ha aprofitat per anotar de tres. Els visitants han començat marcant el ritme de partit (4-10, minut 5). La defensa també era millor per part dels homes de David Eudal mentre que el rebot queia gairebé sempre per l'equip que defensava. Els bagencs s'han refet del mal inici. Un parcial d'11-0 els posava en franquícia (15-10, minut 7). El Morabanc ha aconseguit contenir l'empenta local. Insuficient perquè els pirinencs igualessin el marcador al final del primer quart (17-14).

Els segons deu minuts han començat amb una gran sequera anotadora. Als primers cinc minuts cada equip havia anotat només dos punts. Un triple de Hannah igualava el partit. Un de Moneke i dos de Thomasson donaven una màxima renda al BAXI Manresa (28-19, minut 18). Edudal ha sol·licitat temps mort. No ha servit perquè els visitants reaccionessin. L'acumulat ha arribat al 17-0. Només Babatunde Olumuyiwa ha sumat per al seu equip abans de tancar la primera part (36-21).

L'equip de Pedro Martínez no volia que el seu rival s'acostés al marcador. Ni els dos triples seguits han fet entrar dubtes al BAXI Manresa. Vaulet ha anotat onze punts gairebé seguits perquè els manresans superessin els vint punts al seu favor (50-29, minut 25). El partit estava molt de cara i un dels pocs punts negres eren algunes personals innocents que donaven opcions de tir lliure als jugadors andorrans. Aquest aspecte no ha propiciat la reacció visitant. La distància fregava els 30 punts en arribar al final del tercer quart (70-43).

Semblava que el Morabanc Andorra volia maquillar el marcador als darrers deu minuts. Tampoc ho han aconseguit. Vuit punts de Rafa Martínez feien que la diferència superés els 30 punts (83-50, minut 35). Eudal demanava temps mort per evitar la desconnexió dels seus jugadors als darrers cinc minuts de partit. El darrer tram només ha servit perquè els dos equips engreixessin el seu còmput de punts i el BAXI Manresa situés l'escletxa final en trenta-quatre punts. 94-60 per tancar una gran setmana a la capital del Bages.

Incidències: Antonio R. Conde, Juan de Dios Oyón i Alberto Baena han arbitrat el partit. Han assenyalat una doble tècnica a Chima Moneke i Nacho Llovet al descans. Els jugadors del BAXI Manresa han lluït la paraula "pau" escrita en diferents idiomes escrita a una samarreta que es sortejarà per recaptar fons per al poble ucraïnès.