El BAXI Manresa ven cara la seva eliminació davant el Real Madrid (74-83)

Rafa Martínez s'acomiada com a professional, emocionat, de companys, rivals i afició

Rafa Martínez ha disputat el seu darrer partit com a jugador professional
Rafa Martínez ha disputat el seu darrer partit com a jugador professional | J. Alberch
28 de maig del 2022
Actualitzat el 29 de maig a les 12:39h
La temporada 2021-22 ha acabat per al BAXI Manresa. L'equip manresà ha oposat més resistència que dimecres passat davant el Real Madrid però no ha estat suficient. Alguns minuts l'equip de Pedro Martínez ha fet somiar els seus seguidors però el domini ha correspost més temps als madridistes que no pas als bagencs. Ismael Bako i Joe Thomasson han estat els màxims anotadors d'un equip que ha lluitat sense obtenir premi. A manca de mig minut, Rafa Martínez ha abraçat un a un els seus companys i membres de l'staff tècnic en una clara mostra de comiat del bàsquet professional.

El BAXI Manresa ha tret d'inici un quintet format per Brancou Badio, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako. El Real Madrid ha contrarestat amb Adam Hanga, Gabi Deck, Jeff Taylor, Gerschon Yabusele i Walter Tavares. Bako ha inaugurat el marcador al primer atac local. Els visitants han reaccionat amb dos triples de Deck i Hanga. L'avantatge ha durat poc als de Pablo Laso perquè el BAXI Manresa ha estat capaç d'igualar a 6 (minut 3). Hanga ha tornat a sumar de tres. Però aquesta acció no ha significat que els manresans es veiessin clarament superats. Amb esforç, l'equip de Pedro Martínez han aconseguit posar-se per davant gràcies a un inspirat Thomasson (12-11, minut 6). El partit estava molt igualat i el dominador del partit podia canviar en cada atac. Fins que un parcial de 0-9 obria un primera escletxa a favor del Real Madrid (18-25, minut 9). Pedro Martínez ha demanat temps mort per aturar la ratxa del seu rival. El darrer minut del primer quart només ha vist un nou triple de Sylvain Francisco per situar el 21-25.

Un parcial de 6-0 col·locava el BAXI Manresa al davant. Novament s'ha entrat un una espiral que en qualsevol moment podia canviar l'equip capdavanter. En aquesta ocasió, els manresans n'han sortit beneficats. L'entrada de Rafa Martínez ha donat impuls a uns bagencs que s'han avançat de quatre punts gràcies a un cop de dits de Bako (34-29, minut 15). Aquest cop ha estat Laso qui ha demanat minut. El BAXI Manresa ha pogut contenir una mica l'envestida blanca. Fins que una nova ratxa visitant aconseguia un nou canvi de guió (36-41, minut 19). Luke Maye escurçava distàncies anotant de tres. Badio hagués pogut capgirar de nou però ha errat un triple alliberat (39-41, descans).

El Real Madrid ha tornat a obrir distàncies tornant dels vestidors. Era un moment perillós vistos els antecedents del BAXI Manresa a les segones parts dels darrers partits. Un parcial de 5-0 reequilibrava les forces. L'alley-hoop entre Thomasson i Bako feia embogir el Nou Congost. Ha estat un petit oasi perquè, tot i que la distància era encara salvable, el Real Madrid s'havia fet amb el control de la situació. Els atacs locals eren menys fluids que a la primera part. Amb un mínim encert, els de Laso aconseguien mantenir un còmode avantatge. La única cosa que quedava clara és que el BAXI Manresa no pensava abaixar els braços. Els sis punts de diferència que reflectia el marcador a manca dels darrers deu minuts no eren definitius (53-59, minut 30).

Els manresans volien lluitar fins final i es posaven a un punt. El Nou Congost bullia. Per la calor i pel suport que aportava l'afició al seu equip. La remuntada bagenca no s'ha quedat aquí. Moneke sumava cinc punts seguits per avançar el seu equip molts minuts després (63-59, minut 34). El parcial acumulat era de 10-0. Un triple de Deck trencava la sequera dels madridistes al quart definitiu. El BAXI Manresa no s'ha atemorit i ha aconseguit mantenir-se al davant fins que Sergi Llull ha sumat un 2+1. Moneke ha trigat en replicar (67-66, minut 36). Per enèsima vegada es passava a una situació d'alternança. El rellotge descomptava segons poc a poc. Amb 72-73 Deck aconseguia cistella i forçava personal. L'argentí tampoc errava i situava quatre punts a favor del Real Madrid a manca de menys de dos minuts. Ha estat el cop definitiu al partit i a la temporada. 74-83 i el BAXI Manresa que queda eliminat als quarts de final de la Lliga Endesa.

Incidències: Daniel Hierrezuelo, Juan de Dios Oyón i Alfonso Olivares han estat els àrbitres del partit.