L'ICL Manresa sentencia el Sammic Hostelería per la via ràpida (88-61)

El 50-30 del descans ho deixa tot enllestit

L'ICL Manresa ha controlat el partit des de l'inici
L'ICL Manresa ha controlat el partit des de l'inici | BàsquetManresa
21 de març del 2018
Actualitzat a les 23:36h
Plàcid triomf de l'ICL Manresa contra el Sammic Hostelería. En un ambient fred, els locals no han tingut cap problema per derrotar probablement l'equip que ha deixat unes sensacions més pobres al Nou Congost. Els vint punts de diferència que hi havia al descans ho deixaven tot sentenciat. A la segona, l'equip bagenc ha viscut de rendes. La mala notícia ha arribat amb la lesió de Jokubas Gintvainis al límit del descans. Al lituà li hauran de fer proves. Als vinculats Dani Garcia, Nil Brià i Álex Mazaira s'hi ha afegit el júnior David Òrrit. El santpedorenc ha debutat a manca de dos minuts per acabar el partit i ha anotat dos punts des del tir lliure.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Ashley Hamilton i Jordi Trias han conformat el cinc inicial de l'ICL Manresa. Gaizka Maiza, Joseph de Ciman, Vasilihe Vucetic, Mirza Bulic i Montgomery Evans replicaven pel Sammic Hostelería. El partit ha començat amb una personal de Trias al salt inicial. El Sammic Hostelería ho ha aprofitat per avançar-se mitjançant Bulic. Els bagencs no han trigat a reaccionar. Un parcial de 7-0 i un domini aclaparador en el rebot era suficient per obrir el primer forat (7-2, minut 3). Tot enmig d'un fred ambient. Els jugadors manresans eren capaços de forçar tirs addicionals. I d'aprofitar-los. Lorenzo Encinas, entrenador visitant, estava força enfadat amb els seus homes i demanava temps mort amb cara de pocs amics. Només Bulic anotava pels visitants (8 dels 12 punts al primer quart). Així que sense fer massa d'especial la renda dels manresans anava pujant. Fins als catorze que registrava el marcador al final del primer quart (26-12). Una cistella de Costa mostrava que els de Duran no es relaxarien malgrat dur una còmode renda. El Sammic Hostelería ho intentava. Però no podia aturar els pivots locals. Trias i Martín eren els amos de la pintura. Nil Brià, primer, i Lluís Costa, després, permetien amb sengles triples que el seu equip superés els vint punts al seu favor (43-21, minut 16). Nou temps mort visitant que no canviaria la dinàmica. Gintvainis posava el 50 al caseller local quan encara queda més d'un minut i mig per arribar al descans. Poc després marxaria sense recolzar el peu a terra en topar amb Dani Garcia. El lituà no jugaria més. Al descans, 50-30.

La segona part ha començat amb un intercanvi de cistelles. Als locals ja els anava bé. I el Sammic Hostelería aconseguia que la sagnia no fos més gran. Els punts els anotaven gairebé tots els jugadors interiors. A un cantó i a l'altre. Els visitants han aconseguit rebaixar la seva derrota fins els setze punts. Un parcial de 9-0 incrementava novament l'avantatge manresà. Però el període quedaria empatat (71-51, minut 30). L'empenta local permetia arribar als 24 al seu favor i gairebé igualar una màxima de 26. Xifra que Martín igualaria i Allen superaria (84-56, minut 38). Duran ho aprofitava per fer debutar el júnior David Òrrit. El jove santpedorenc ha tingut temps per anotar dos tirs lliures (88-61).

L'ICL Manresa suma ja vint-i-una victòries i recupera la segona posició de la LEB Or. La derrota del CB Prat a Lleida ho ha fet possible. També ha perdut el Breogan a Palma de Mallorca, fet que dona més importància a la derrota manresana de divendres passat a Logronyo. Diumenge vinent, acaba la marató de tres partits en només nou dies. Els bagencs es desplacen a Galícia per jugar contra un Leyma Corunya que ja va demostrar a la primera volta del què era capaç. El partit començarà a dos quarts de sis de la tarda.