Nova demostració de lluita del BAXI Manresa a Tenerife sense premi (94-83)

La bona imatge no és suficient per derrotar els tinerfenys

El BAXI Manresa ha ofert una bona imatge a Tenerife però ha acabat perdent
El BAXI Manresa ha ofert una bona imatge a Tenerife però ha acabat perdent | E. Cobos
30 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:54h
Derrota del BAXI Manresa davant el Lenovo Tenerife en el darrer partit abans de la Final Four de la Basketball Champions League. Tot i la lluita i la bona imatge, l'equip bagenc ha sumat la tercera derrota seguida a la Lliga Endesa. Jugadors com Joe Thomasson i Chima Moneke han aportat la seva entrega i qualitat habitual. Els manresans, tot i veure's superats pel seu rival, mai no s'han deixat anar i han ofert una bona rèplica durant molts minuts. El Lenovo Tenerife ha basat bona part de la seva victòria en l'encert en el llançament de tres punts. Fins a disset n'han anotat els canaris. Tots dos equips podrien veure's a Bilbao d'aquí una setmana. Falta saber si el BAXI Manresa recuperarà algun dels bases que té lesionats.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Toni Naspler, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Yankuba Sima. Per part del Lenovo Tenerife ho han fet Marcelinho Huertas, Sasu Salin, Sergio Rodríguez, Aaron Doornekamp i Fran Guerra. Els dos triples inicials de l'equip local no han espantat els jugadors del BAXI Manresa. Moneke era el principal punt de producció ofensiva manresana. El nigerià ha sumat set punts en tan sols tres minuts. Pedro Martínez feia rotacions molt aviat i jugadors com Rafa Martínez i Ismael Bako saltaven al parquet quan encara no s'havia arribat a l'equador del primer quart. Malgrat els bons minuts del quadre bagenc, el llançament de tres de l'equip rival era novament un maldecap per al BAXI Manresa. El Lenovo Tenerife ha convertit els set primers que ha intentat i ha acabat el primer quart amb vuit triples encertats de nou provats. Els manresans tampoc NO ho feien malament des de la llarga distància i han entrat sense error els seus tres primers intents. Com també estava encertat Thomasson. L'escorta ha estat un altre dels homes clau perquè els bagencs acabessin els primers deu minuts amb opcions (30-25).

Un triple de Kyle Wiltjer donava una màxima renda als locals (35-27, minut 12). La resposta del BAXI Manresa ha estat un parcial de 0-5 que acostava novament posicions. El Lenovo Tenerife començava a errar triples. L'equip bagenc no era capaç de reduir més la diferència. En canvi, els tinerfenys sí que han aprofitat les seves ocasions ajudats en part per uns àrbitres que no xiulaven igual als dos cantons. Mica en mica, semblava que els jugadors de Txus Vidorreta es feien més amos de la situació. Potser més per sensacions que no pas per una distància que en el món del bàsquet és sempre salvable. En una jugada en què ha capturat un rebot i anotat posteriorment, Juan Pablo Vaulet marxava cap a la banqueta adolorit. Han estat els darrers punts dels manresans a la primera part. Un millor final del Lenovo Tenerife feia que la distància, ara sí, comencés a ser perillosa (54-40).

L'inici del tercer quart ha fet renéixer les esperances del bagencs. Una bona activitat defensiva ha permès el BAXI Manresa baixar de la barrera dels deu punts (58-50, minut 25). Al Lenovo Tenerife ja no li sortien tan les coses en atac. Ni tan sols els triples s'aliaven ara amb els locals. Vidorreta s'ha vist obligat a demanar temps mort. Els col·legiats novament han tingut una actuació controvertida. Quan els de Pedro Martínez es podien reduir la diferència a la mínima expressió han xiulat una falta en atac a Rafa Martínez que era com a mínim dubtosa. El següent atac ha acabat amb triple de Wiltjer i s'ha passat d'un possible -2 en contra del BAXI Manresa a un -8. Ampliar la renda ha donat tranquil·litat als locals i han tornat a superar els deu punts al seu favor (72-61).

Quedaven els darrers deu minuts. Thomasson els ha estrenat anotant de tres. Fitipaldo l'ha respost també des dels 6,75. Luke Maye ha entrat en joc amb quatre punts seguits. El BAXI Manresa tornava a posar-se a una distància que permetia somiar. Huertas i Doornekamp s'encarregaven de recordar que al davant, els bagencs hi tenien un gran equip. Moneke ha estat un altre jugador que s'ha carregat el seu equip a l'esquena. El partit del nigerià ha estat immens un cop més (82-75, minut 36). Però quan semblava que les posicions més es podien acostar un triple local o alguna errada innocent dels jugadors del BAXI Manresa dificultaven la remuntada. Així, els dos darrers minuts han estat ja una lluita impossible pel cantó català. Al final, 94-83. I a pensar en el gran repte de la setmana vinent.

Incidències: Jordi Aliaga, Jorge Martínez Fernández i Alfonso Olivares han arbitrat el partit. No hi ha hagut jugadors eliminats.