Un golàs de Marc Martínez en temps afegit fa les paus entre CE Manresa i Espanyol B (1-1)

Els homes de Ferran Costa han vist recompensada la seva lluita davant d'un equip molt solvent

Marc Martínez preparant-se pel gol de l'empat
Marc Martínez preparant-se pel gol de l'empat | Hasmukh Kerai
18 de desembre del 2022
Actualitzat el 19 de desembre a les 10:19h
Un punteràs des de fora l'àrea quan passaven 5 minuts del temps afegit de Marc Martínez que ha foradat la porteria del RCD Espanyol B ha fet justícia a la lluita i constancia que han mantingut els jugadors del CE Manresa durant tot el partit, però sobretot a la segona part, i ha permès que els homes de Ferran Costa no es despengin de la part alta de la classificació de Segona RFEF. L'eufòria s'ha desfermat entre els 537 espectadors que han presenciat el partit al Congost.

Els pericos han demostrat durant bona part del partit una solvència que els ha fet ser, fins aquest diumenge, colíders del grup, però en els darrers minuts s'han desfigurat, reculant al seu camp i entrant en una dinàmica de joc molt dur, que ha comportat l'expulsió directa d'Álvaro García poc abans de l'empat manresà.

Els blanc-i-vermells han saltat al camp deixant la pilota als visitants i esperant-los enganxats a la seva àrea amb la voluntat de no donar joc a la velocitat de la jove plantilla banc-i-blava. Malgrat aquest plantejament, l'Espanyol ha tingut dues claríssimes ocasions de gol només començar el partit, una de les quals ha estat una rematada sobre la línia de gol que ha sortit sobre el travesser, quan només s'havia complert el primer minut.

La sensació de perill de l'esquadra de Lluís Blanco ha estat constant durant la primera mitja hora de joc amb els manresans esperant en el seu primer terç de camp i intentant sortir a la contra, tot i sense Noah, sancionat per acumulació de targetes. En una d'aquestes sortides, Toni Sureda s'ha plantat davant del porter visitant però, amb l'ombra de dos defenses propers, no l'ha sabut transformar.

Les ocasions de gol visitant han sovintejat a la porteria d'Óscar Pulido fins que a la mitja hora, una jugada mal resolta entre el porter i Moha a l'hora de refusar la pilota ha acabat amb un clar penal que ha transformat Becerra xutant fort al centre de la porteria.

El gol ha arribat just quan el CE Manresa s'havia començat a espolsar de sobre el domini perico. De fet, al minut 40 el partit hauria pogut prendre un altre camí si l'àrbitre, que ha estat força desencertat durant el partit, hagués assenyalat un claríssim penal sobre Jaume Pascual que ha comès el defensa en els darrers metres davant la porteria. Poc després, Javi López rematava de cap a les mans del porter, en l'última jugada destacada abans del descans.

Malgrat el resultat advers, els homes de Ferran Costa han sortit a la segona part amb un plantejament similar a la primera. No han regalat la pilota amb tanta facilitat, però s'han mantingut molt prudents, tancant-se darrere, quan els de l'Espanyol tenien la pilota. El joc també s'ha enterbolit per part dels dos equips, amb entrades dures que hen portat a l'àrbitre a rascar-se la butxaca sovint per ensenyar targetes, tot i que en el balanç ha semblat afavorir els visitants.

El partit s'hauria pogut decidir en el minut 69 quan Óscar Pulido ha aguantat un cara a cara a la contra visitant i ha refusat amb molt ofici una pilota que tenia tots els ingredients per acabar al fons de la porteria. Malgrat aquesta ocasió dels visitants, a partir de mitja segona part, els del Congost havien capgirat el domini de la pilota i començaven a avisar la porteria del gegant Lisardo.

A mida que avançava el partit, el CE Manresa apostava més per pilotes penjades a la frontal de l'àrea. En una d'aquestes centrades, Javi López ha rematat de cap fora. Era el minut 77. Dos minuts més tard era Jaume Pascual qui tenia l'ocasió manresana més clara del partit fins aquell moment. Dins de l'àrea petita rematava sobre la sortida del porter que, en l'estirada, blocava l'esfèrica amb l'esquena contra terra, quan ja l'havia superat.

Cremant els últims cartutxos, al minut 85 el CE Manresa xutava a la barrera una falta enganxada a l'àrea. Arribava el minut 90 amb els jugadors blanc-i-vermells tancant els de l'Espanyol a la seva àrea, i amb els nervis a flor de pell que els ha portat a fer diverses entrades a destemps. En una d'aquestes, quan ja era el minut 94, Álvaro García ha vist la vermella directa per una dura falta davant les banquetes al mig del camp.

Quan semblava que el partit acabaria amb victòria visitant, una de les pilotes que sovintejaven l'exterior de l'àrea ha arribat a Marc Martínez que ha clavat la pilota a la xarxa d'una potent puntera a la que el porter visitant no ha pogut fer res. Era el minut 95 i l'àrbitre no ha trigat en xiular el final de partit.

Amb aquest empat, i amb els empats de Peña Deportiva a casa contra l'Ebro i del Valencia Mestalla al camp del Saguntino, i la victòria del Teruel contra el Formentera, el CE Manresa manté posició de play off empatat a punts amb el Peña Deportiva. A la propera jornada el CE Manresa visitarà el líder a Terol, però ja serà el dia 8 de gener.

A la mitja part, el CE Manresa ha homenatjat l'infantil de la temporada 1972-73, en el cinquantè aniversari de la seva tercera posició d'Espanya.