El Gastronomic Forum manté la seva aposta enguany per l'alimentació sostenible i vol contribuir a la reactivació econòmica del sector de la restauració. "El certamen serà clau per a la reactivació en l'etapa postcovid per l'impacte que generarà a les empreses del sector i perquè permetrà tornar a connectar negocis i operacions comercials suspeses durant aquest període", va apuntar en la presentació el director del Gastronomic Forum Barcelona, Josep Alcaraz.
El saló compta amb nivells d'ocupació prepandèmia, amb un total de 6.000 m2 d'exposició comercial i prop de 4.000 m2 destinats a més de 70 activitats, un congrés gastronòmic i a l'àrea d'Innovació ForumLab, realitzada en col·laboració amb la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021 de Barcelona.
L'esdeveniment inclou propostes especialitzades com Forum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca, promogut pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i Espai Sucre; i l'Espai Catalunya, amb aliments de proximitat i més de 70 empreses artesanes agrupades per Prodeca i les Diputacions de Barcelona i Girona.
[h3]Gagnaire, Niedkofler, Roca i Ruscalleda, entre el centenar de ponents[/h3]
Tot el programa de classes magistrals, sessions temàtiques, tastos i presentacions de productes tenen lloc a diversos escenaris i el denominador comú és la sostenibilitat a la cuina i la restauració de qualitat.
"Els cuiners més influents han apostat per tenir cura del medi ambient de manera explícita a través de projectes concrets, vinculant les seves marques o iniciatives que porten el segell de desenvolupament sostenible i col·laborant amb institucions o grans empreses alimentàries", ha recordat el codirector del Gastronomic Forum Barcelona, Pep Palau. Entre els assistents hi ha grans noms de la cuina com Pierre Gagnaire (Gagnaire ***), Norbert Niedekofler (Hubertus ***), Ricard Camarena (Ricard Camarena ***), Ángel León (A Poniente ***) o Eneko Atxa (Azurmendi ***).

Fòrum Gastronòmic de Girona, l'any 2018. Foto: Josep M Montaner
No falten a la cita tampoc Joan Roca (El Celler de Can Roca ***) i Carme Ruscalleda (Sant Pau Tòquio *** - Moments **). "Que sapigueu que el sector de la restauració està molt il·lusionat amb aquest Gastronomic Forum", va apuntar la mateixa Ruscalleda. "Es tracta d'un certamen que no ha parat de reinventar-se i ampliar-se, i una cita ineludible per a professionals i públic interessat", ha recordat la cuinera catalana.