Neix a Moià A Cobert, un espai d'introspecció, debat, creació i acolliment artístic i social

S'estrenarà dissabte amb un recital poètic d'en Francesc Cañas, poeta moianès, i l'Àngels Moreno

Un dels espais d'A Cobert
Un dels espais d'A Cobert | Vanderpla
Redacció
07 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:11h
Aquest dissabte obrirà les portes A Cobert a Moià, un espai d'introspecció, debat, creació i acolliment, un espai on protegir-se de les violències sistèmiques i on buscar respostes, i també més preguntes, sobre què succeeix al món exterior.

A cobert, i lluny de la immediatesa i el soroll exterior, oferirà art contemporani, debat crític i noves corrents de pensament en un entorn rural. Davant la immediatesa de les urbs, la sobresaturació de propostes i la manca d'art experimental a les zones rurals s'emprèn aquest projecte amb seu al Moianès. No obstant això, els organitzadors consideren que l'art contemporani ha d'estar integrat amb el territori, per aquest motiu entitats, associacions, comerços i veïnes seran part implicada d'aquest procés d'integració.

Davant l'emergència climàtica i el mal endèmic de l'alcohol, A Cobert es declara un espai lliure de consum de carn animal, alcohol i drogues per crear un entorn per i per a l'art, sense elements distorsionadors. També tindrà un contundent protocol contra actituds masclistes i LGTB-fòbiques. Com a últims postulats ideològics A Cobert reivindica la professionalització de l'artista, amb loa retribució de la seva feina.

A Cobert disposa de tres espais: una sala gran per a les formacions -tallers, cursos i xerrades- i els esdeveniments; una sala petita per a exposicions, i un jardí amb cobert per llegir o meditar.

El projecte inaugurarà el proper 8 de gener amb un recital poètic d'en Francesc Cañas, poeta moianès, i l'Àngels Moreno, premi Maria Mercè Marçal de poesia l'any 2017. Ambdós presentaran conjuntament les seves últimes publicacions: Ad Absurdum (Edicions tremendes) i L'Agulla (Pagès Editors). 

El nou espai dirigit per l'artista i poeta Nerea Campo, compta amb el suport actiu de l'estudi de disseny Vanderpla -situat al segon pis del mateix edifici- que s'encarrega de la identitat visual del projecte, i del recolzament de l'Eudald Van der Pla, artista i comissari del festival de creacions contemporànies Ex Abrupto.
Arxivat a