La Transéquia 2022 no es podrà fer en bicicleta

La 38a edició del clàssic esdeveniment que recorre la Séquia se celebrarà el proper 6 de març

Roda de premsa de presentació de la 38a edició de la Transéquia
Roda de premsa de presentació de la 38a edició de la Transéquia | Fundació Aigües de Manresa
Redacció
14 de febrer de 2022, 14:41
Actualitzat: 15 de febrer, 19:41h
La 38a edició de la Transéquia, que se celebrarà el proper 6 de març, tindrà una novetat rellevant respecte de les edicions anteriors: només es podrà fer a peu o corrent des de Balsareny, Sallent o Santpedor. L'organització ha eliminat les modalitats en bicicleta (BTT) i en handbike. Aquesta mesura es va prendre fa uns mesos davant de la impossibilitat de conèixer amb tant temps d'antelació en quin punt es trobarien les mesures per combatre la pandèmia de la Covid-19.

Aquest dilluns, en roda de premsa al Parc de l'Agulla, s'han presentat els detalls de la 38a edició de la Transéquia. La presentació ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo; del regidor d'Esports, Antoni Massegú; de la directora de la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Séquia, Laia Muns; del director del Museu de la Tècnica de Manresa, Eudald Serra, i de Sebastià Catllà, president d'Ampans.

Crespo ha destacat la importància de celebrar unes Festes de la Llum "normalitzades", que es clouen amb la Transéquia. La Transéquia engloba "molts valors, de natura, patrimoni, paisatge i esport". Precisament Massegú ha volgut destacar aquest valor, la importància de "l'esdeveniment esportiu".

Bossa d'avituallament
Per evitar aglomeracions en els tradicionals punts d'avituallament, tant a l'opció a peu com corrent, a cada participant se li lliurarà una bossa amb tot l'avituallament perquè pugui fer les parades al seu ritme. Al llarg de tot el recorregut únicament hi haurà punts d'aigua. Els corredors hauran d'agafar la corresponent polsera al Parc de l'Agulla.

Novetat en les inscripcions
Enguany, quan es facin les inscripcions s'haurà d'escollir el lloc de sortida (Balsareny, Sallent o Santpedor) i l'hora. D'aquesta manera, l'organització pot treballar per evitar aglomeracions i esglaonar les entrades, cosa que farà més fluida la circulació per la Séquia, sobretot en els trams més estrets.

També s'han eliminat les inscripcions el mateix dia. Totes s'han de fer anticipadament, hi ha temps fins el 4 de març, i es poden fer des de la pàgina web de la Transéquia o presencialment als municipis per on passa el canal els següents dies i hores: a Balsareny, el dijous 24 de febrer d'11h a 15h a la Plaça de la Mel; a Sallent, el dimecres 23 de febrer de 15h a 19h a la Plaça dels Arbres; a Santpedor, el divendres 25 de febrer d'11h a 15h a la plaça Gran U d'Octubre; a Sant Fruitós, el dimarts 22 de febrer d'11h a 15h al Cobert de la Màquina de batre, i a Manresa, els dissabte 26 i diumenge 27 de febrer de 10h a 20h a la plaça Sant Domènec.

La MiniTranséquia
Aquest any, la MiniTranséquia, la festa per als més petits, arriba a la seva 7a edició. Aquesta vegada serà diferent d'altres edicions, una mica més reduïda i espaiada.

La MiniTranséquia serà una gimcana familiar pel Parc, on caldrà inscriure's prèviament en grups d'entre 5 i 8 persones, i amb activitats com circuit de bicicletes, reptes científics, jocs en anglès, etc. Està adreçat a famílies amb infants d'entre 4 i 10 anys, i el preu serà 8 euros per grup.

Solidària un any més
La 38a Transéquia serà solidària amb Ampans. Sebastià Catllà, president d'Ampans, ha volgut agrair a l'organització que s'hagi pensat en el seu projecte com a receptors de la solidaritat de la Transéquia, i ha explicat que els diners recollits es destinaran al Servei Prelaboral d'Ampans. projecte que combina l'aprenentatge d'un ofici amb la recuperació i reciclatge de fustes en desús.

Amb aquesta col·laboració es vol aconseguir que mitjançant l'aprenentatge d'un ofici es redueixin les desigualtats de persones amb trastorns de salut mental al mateix temps que es treballa pel medi ambient amb el reciclatge i reutilització de fustes.

El Municipi amfitrió
Una altre de les novetats de la Transéquia 2022 serà que s'ha creat una nova categoria de col·laboració, per aprofitar l'altaveu que dona la Transéquia per fer difusió cultural i turística d'un municipi diferent dels que hi ha a l'entorn de la Séquia. Enguany el municipi amfitrió és Manresa, amb la celebració de l'any Ignasià.


Durant la roda de premsa, els organitzadors han aprofitat per fer una crida als voluntaris. Enguany se'n necessitem 200. "És una forma diferent i molt enriquidora també, de participar a la Transéquia", han assenyalat.