El mític «Encierro» torna a Sant Vicenç per Festa Major després de quatre anys

La divertida versió del passacarrers dels Sanfermines -amb toros de plàstic inflables- se celebrarà aquest diumenge en el marc d'un cap de setmana farcit de propostes per a tots els gustos

El popular 'Encierro' tornarà als carrers de Sant Vicenç de Castellet per Festa Major
El popular 'Encierro' tornarà als carrers de Sant Vicenç de Castellet per Festa Major | AjSVC
Aina Font Torra
03 de juliol de 2023, 14:00
Actualitzat: 14:58h
Sant Vicenç de Castellet ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida, aquest divendres (7 de juliol), a la seva Festa Major, que s'allargarà fins al dilluns 10. En el marc d'un programa farcit d'activitats per a tots els gustos i edats, una de les fetes més destacades de la festivitat d'enguany és que el municipi recuperarà, després de quatre anys, l'Encierro Pamplonica, una de les propostes que més feia vibrar els veïns i veïnes i que recrea, amb originalitat i humor, els Sanfermines de la capital navarresa. En aquest cas, en comptes de toros de veritat, el que s'ha d'intentar esquivar són toros de plàstic de grans dimensions. Des de l'Ajuntament del municipi fan una crida a totes les persones que participin a la cursa amb aires pamplonesos, que vagin vestits de color blanc i amb un mocador vermell.

L'Encierro se celebrarà el diumenge dia 9 a partir de les vuit del vespre i recorrerà la plaça Clavé i els carrers Castellet i Gran per acabar a la plaça Onze de Setembre, on s'hi durà a terme una botifarrada i ouferrada popular a càrrec del Centre Cultural Andalús. La jornada culminarà amb un concert de tribut a Fito & Fitipaldis a la mateixa plaça.

L'altra gran novetat d'enguany és la recuperació de la Festa Major Infantil, que  concentrarà les seves propostes durant aquesta setmana, coincidint amb la primera que els infants tenen vacances. En aquest sentit, s'oferiran activitats com un escape room al carrer; especlacles d'animació i màgia (dimarts, amb la Cia. Mumusic Circus; dimecres, amb Jordi Tonietti; dissabte amb la Cia. Jordi del Rio, i diumenge amb Los Barlou); tallers i manualitats, i una remullada popular amb inflables aquàtics
 

Cultura popular a dojo i molta música 

El primer acte emmarcat dintre de la Festa Major oficial tindrà lloc divendres a les sis de la tarda i consistirà en el lliurament dels premis del Concurs de Fotografia de Natura Urbana. Seguidament, a dos quarts de nou del vespre, Cal Soler donarà el tret de sortida a la Cercavila del Pubillatge, que culminarà amb el pronunciament del pregó institucional, a la plaça de l'Ajuntament, a càrrec de l'Esbart Dansaire, que enguany celebra el seu 75è aniversari. Després d'això, el Correfoc agafarà prendrà el protagonisme a través d'una ruta que arrencarà a la plaça Clavé i culminarà a l'Onze de Setembre. Per acabar el divendres, Hotel Cochambre oferià un concert en el mateix emplaçament, que rematarà un discjòquei.

Dissabte a dos quarts d'una del migdia tindrà lloc l'acte institucional de lliurament de la Medalla de Sant Vicenç 202, que serà a títol pòstum per a l'activista Oriol Sardà, desaparegut recentment a causa d'un tràgic accident de muntanya. Després d'això, la festa continuarà als diversos bars i restaurants del municipi amb el mític Vermut de Festa Major. Ja entrat el vespre, i quan l'Orquestra Juniors hagi acabat l'actuació a la plaça Clavé, l'acció passarà a la plaça Onze de Setemnbre, on a partir de dos quarts d'onze de la nit la Colla de Geganters encendran el poble amb una altra edició de La Llegenda de Castellet. Tot plegat s'acabarà d'arrodonir amb un concert de tribut a la mítica banda sueca ABBA.

Ja entrant al diumenge, el plat fort de la jornada serà la XXVIII Trobada de Gegants, que oferirà un recorregut pels carrers més cèntrics de la vila -que començarà i acabarà a la plaça de l'Ajuntament- en el qual hi prendran part un total d'onze colles: les de Mura, Artés, Fraga, Aiguafreda, Pira, Esplugues de Llobregat, Bojos de Terrassa, la Llacuna, Escola bressol El Niu, Tabalers Pik-bé i, evidentment, la de Sant Vicenç. Després d'un migdia de vermut festiu als bars del poble, la tarda s'inaugurarà amb la dissetena edició del Festival de Dansa (a dos quarts de set a la plaça Clavé) amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Lluïsos de Taradell (a dos quarts de vuit a la plaça de l'Ajuntament).

El darrer dia de rauxa, dilluns, arrencarà amb la remullada infantil i l'espectacle familiar Set Up de la companyia Los Barlou, i acabarà amb la tradicional Nit d'Havaneres a la plaça Espanya, amb Cantahualpa com a grup convidat. Des de l'Ajuntament comuniquen que amb motiu de la greu situació de sequera, enguany no hi haurà castell de focs.