Els Mossos detenen tres homes per cultivar 2.331 plantes de marihuana en dues naus de Sallent

Les naus, al polígon industrial Berenguer, tenien una càrrega excessiva de consum elèctric i tenien fussibles d'alta tolerància, amb alt risc per a les persones

Plantació de marihuana a les naus de Sallent
Plantació de marihuana a les naus de Sallent | Mossos
Nació
12 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:32h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir dilluns tres homes, de 27, 22 i 18 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A finals de juny, els Mossos van tenir coneixement que una empresa del polígon industrial Berenguer de Sallent estava patint talls de llum de forma habitual. Tècnics de la companyia elèctrica van fer comprovacions a la zona i van descobrir que hi havia dues naus que tenien una lectura de càrrega excessiva. També van observar que s'havien canviat els fusibles per uns de més alta tolerància, fet que podia provocar un greu risc per a les persones.

Aquest excés de consum i la manipulació de la instal·lació era compatible amb una plantació indoor de marihuana.

Després de recollir indicis suficients, dilluns els Mossos van fer una entrada i perquisició a les dues naus contigües del polígon. Ambdues estaven unides per l'interior i tenien un total de 2.331 plantes de marihuana distribuïdes en deu estances. Hi havia una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d'aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el seu cultiu.

A l'interior, els agents van localitzar tres homes que van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts han passat aquest dimecres davant del jutjat de primera instància i instrucció 7 de Manresa.