Sant Vicenç s'omple per seguir el Ball de Gitanes

La nova plaça de l'Ajuntament, el nou himne del municipi i la presència d'Artur Mas, les novetats d'enguany

Redacció
27 de maig del 2012
Balladors entrant a la plaça al galop.
Balladors entrant a la plaça al galop. | Carles Piqué

Sant Vicenç de Castellet ha celebrat aquest diumenge una tradicional i multitudinària Ballada Popular de Gitanes amb l'estrena de la renovada plaça de l'Ajuntament i la presència del President de la Generalitat, Artur Mas. La festa, declarada d'Interès Local, té més de 100 anys d'història i ha mobilitzat uns 200 balladors d'una dotzena de colles en un espectacle de música, dansa i colors únic al territori. Les aportacions simbòliques que fan cada any els balladors per mantenir la festa es destinen enguany a La Marató per la Pobresa, de TV3.

En la seva visita a Sant Vicenç de Castellet, Artur Mas ha aprofitat per inaugurar la reforma de la plaça de l'Ajuntament. La festa també ha tingut l'al·licient de la interpretació del nou himne del municipi, composat per Xavier Mestres i escrit per David Bricollé. L'estrena davant el públic de la peça "El bagul de la memòria" com a himne de Sant Vicenç té el seu origen en l'espectacle "Castellet, memòria mil·lenària", celebrat l'any 2001.

Els balladors s'han trobat a les 12 del migdia davant l'església parroquial, des d'on en cercavila i acompanyats dels Barons de Castellet i la Colla de Geganters, han arribat a la plaça de l'Ajuntament. Els Barons de Castellet (Marià Alegre i Paula Duran) han obert el ball amb el tradicional Vals dels barons. A continuació, han entrat a la plaça els exdansaires amb el Passeig de Caldes i tot seguit s'ha donat pas al ritme del Galop a totes les colles. La ballada ha seguit amb la proclamació de Mireia Fontanet com a nova núvia i tots els entremesos de la ballada, xotis, catxuxa, contradansa, jota i vals-jota fins a arribar al final amb el galop popular en què el públic s'ha afegit a la festa. La música ha anat a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.


Ball de Gitanes. Vídeo: Carles Piqué