El primer homenatge al porc reuneix un centenar de persones a Sant Vicenç

Redacció
10 de febrer del 2010
576_1265792747P1020265
576_1265792747P1020265

Fins i tot els pastissos del postre van tenir aspecte de l'animal homenatjat. Jordi Subirana

El passat diumenge, 7 de febrer, l'Associació Cultural Ceps i Manduca de Sant Vicenç de Castellet, va retre el primer homenatge al porc amb una jornada d'àpat de les diferents formes amb que es pot servir aquest animal. Un centenar de persones van participar de la festa al recinte de Can Soler, on es va poder assaborir careta, morro, cansalada viada, llom, carn a la brasa i botifarres de tota mena.

Després de l'esmorzar es va procedir a embotir botifarres i xoriços entre l'atenta mirada pels qui allò era una novetat. Al menú del dinar s'hi afegiren galtes, llom, peus, ventre, botifarres, cigrons i mongetes del ganxet, tot consumit a la brasa amb llenya d'alzina. Les postres, fetes expressament per l'ocasió, van ser dos pastissos: l'un en forma de porc, amb la inscripció "1r Homenatge al porc" i l'altre una cara de porc amb "Ceps i Manduca". Tot va ser amanit amb vins i caves del Bages.

Després de dinar, a la sobretaula, es va portar a terme un campionat de botifarra.

L'Associació Cultural Ceps i Manduca treballa en el manteniment de tradicions ben nostrades, totes elles relacionades amb la gastronomia, el diumenge però s'hi afegí un element impensat, les partides de botifarra, una tradició tan catalana com la "matança del porc", encara que amb la gastronomia només hi te en comú el nom i la taula per jugar-hi.

De record, els assistents s'emportaren una plastificació, tipus pergamí, on es canten les virtuts de la bestiola homenatjada.

La propera activitat de l'associació serà el diumenge 27 de març: la 2a calçotada a Vallhonesta.

Web de l'associació