Sant Fruitós celebrarà dissabte l'onzena edició de la Tomacada

Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població

Sant Fruitós de Bages celebrarà dissabte l'onzena edició de la Tomacada
Sant Fruitós de Bages celebrarà dissabte l'onzena edició de la Tomacada | Arxiu
Redacció
22 de juliol de 2024, 09:29
Actualitzat: 9:29h

El proper dissabte 27 de juliol, la plaça de l'Església de Sant Fruitós de Bages acollirà una nova edició de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, que enguany arriba a la seva onzena edició. Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l'any conreen els horts del municipi.

La festa començarà a partir de 2/4 de 7 de la tarda amb una xerrada sobre la comunitat de regants de Sant Fruitós de Bages a càrrec de membres del col·lectiu de regants del municipi.

A partir de les 7 de la tarda es faran dues propostes, per una banda, un taller familiar sobre la construcció de refugis per a ratpenats i una xerrada sobre plantes aromàtiques a l'hort, a càrrec de Xavi López de l'Escola Agrària de Manresa. 

A 1/4 de 9 del vespre s'obriran a la ciutadania els horts de La Sagrera per tal que tothom qui ho desitgi pugui visitar-los. A les 9 del vespre se celebrarà el tradicional sopar popular amb amanida de tomàquet dels horts, pa amb tomàquet, botifarra i postres. Els tiquets es poden adquirir a Fotografia Joanan33 al preu de 8 euros els adults i 4 euros els infants menors de vuit anys.

A partir de les 10 del vespre s'entregaran els premis de la Tomacada d'enguany. El concurs en aquesta edició tindrà tres modalitats: el tomàquet de més pes, el millor cistell amb productes de l'hort i el tomàquet més original.

La festa és organitzada per la Junta de Regants Riu d'Or, el Col·lectiu de Recerca Històrica i l'Ajuntament i compta amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis, Fotografia Joanan33 i el Nou Celler.
 

Arxivat a