L'Ajuntament de Manresa dona el vist-i-plau al nou edifici universitari de Sant Joan de Déu

Es construirà a la finca de sobre el Convent de Santa Clara, davant de l'accés al pàrquing de l'hospital

Solar on és prevista la construcció de l'Edifici del coneixement per acollir estudis universitaris
Solar on és prevista la construcció de l'Edifici del coneixement per acollir estudis universitaris | GSV
23 d'abril del 2024
Actualitzat a les 14:43h

El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar de forma definitiva en el ple de dijous passat el Pla especial urbanístic de l’equipament universitari de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, que s'anomenarà Edifici del coneixement, a la finca de sobre el Convent de Santa Clara, just davant de l'accés al pàrquing de l'hospital.

El dictàmen contempla els informes favorables de les autoritats tècniques, patrimonials, assistencials, de l'ACA i de l'ATM, i una demanda d'Althaia per augmentar un 70% la superfície d'ocupació prevista per complir amb els estàndards d'altura de l'edifici i facilirar-ne una millor integració en el paisatge urbà de la zona.

La construcció de l'Edifici del coneixement ha de facilitar la incorporació al Campus Manresa del primer i segon curs de la carrera de Medicina que s'imparteix a UManresa i que, actualment, es cursa al Campus Vic de la UVic-UCC. El Campus Manresa només ofereix cursos de tercer i quart d'aquest grau i d'aquesta manera podria impartir tot el cicle.