Anjo Valentí critica les propostes «de realitat virtual» dels oponents a l'acte central del PSC a Manresa

L'alcaldable socialista a la ciutat ha estat acompanyat a l'escenari per Salvador Illa i Elia Tortolero

Anjo Valentí amb Salvador Illa al final dels parlaments
Anjo Valentí amb Salvador Illa al final dels parlaments | Pere Fontanals
25 de maig del 2023
Actualitzat el 12 de març del 2024 a les 14:02h


El PSC ha celebrat aquest dijous al Museu de l'Aigua i el Tèxtil el primer acte central de campanya a Manresa després de molts comicis sense de fer-lo com a tal. L'acte, que ha comptat amb la presència de Salvador Illa i Elia Tortolero, ha aplegat unes 150 persones, inclosos alcaldables socialistes del Bages, Berguedà i Solsonès, i ha servit per encoratjar-se de cara les eleccions municipals del proper diumenge on, segons han afirmat, guanyaran a Catalunya.

L'acte ha estat sobri i també d'una durada més que raonable -50 minuts-. El candidat manresà, Anjo Valentí, ha aprofitat per afirmar que ell no presentarà propostes "de realitat virtual" com, al seu entendre, fan la resta de candidats. Fem propostes "tocant de peus a terra i mirant a l'horitzó", ha assegurat.

En el seu parlament, l'alcaldable socialista ha aprofitat per fer crítica dels altres candidats. "No poden dir que ara han trobat la manera de forçar desallotjaments en ocupacions conflictives per millorar la convivència sense fer referència a la seva il·legalitat", ha dit dels republicans. "No es pot criticar al govern quan quatre dels seus regidors van a la teva llista", en referència a Junts. O "No és tolerable que es critiquin les treballadores socials", ha afirmat pensant en Impulsem.

Respecte d'aquest últim punt, Valentí ha assegurat que "cal més dotació per fer polítiques socials". També en matèria d'habitatge, quan ha assegurat que mirarà de "recuperar els 322 habitatges que té la Sareb a Manresa per posar-los al servei de la ciutadania". "També caldrà revertir les desigualtats entre barris" i activar l'economia tot assegurant que, entre altres coses, negociarà amb els propietaris de la residència de la Concòrdia que ha fet fallida "per convertir-la en un hotel".

Al final de l'acte, Salvador Illa ha instat els manresans "a recuperar l'autoestima, com ha de fer el conjunt de Catalunya". "Manresa ha de liderar la Catalunya Central i ha d'aportar aquest lideratge a Catalunya", ha conclòs tot demanant "el vot útil que significa Anjo Valentí".