Arran Moianès organitza una jornada per debatre el futur ambiental de la comarca

Tindrà lloc dissabte a l'Ateneu, amb taula rodona, àpat i música

La jornada se celebrarà a l'Ateneu Popular del Moianès
La jornada se celebrarà a l'Ateneu Popular del Moianès | Toni Carrasco
Redacció
15 de maig del 2024

Aquest dissabte 18 de maig a partir de les 7 del vespre Arran Moianès organitzarà a l'Ateneu un acte ecologista en defensa del Moianès amb diferents agents socials i polítics de la comarca. 

L'objectiu és parlar de quina feina es fa des de l'educació en el lleure, la pagesia, els col·lectius ecologistes, el jovent organitzat, entre altres, per la defensa de la terra. De la mateixa manera, la voluntat és començar a teixir lligams entre entitats i gent mobilitzada per bastir una estratègia conjunta en clau comarcal en un context de progressiva agudització de la crisi ecosocial.

Exemples com els macroparcs solars projectats a Calders i Moià, la sequera i la necessitat d'abastir alguns pobles amb cubes d'aigua, el projecte d'ampliació de l'escorxador de Moià vinculat a una planta de biogàs municipal... estan generant rebombori social i evidencien la necessitat de debatre i tenir una proposta de futur per donar la volta a la situació.

L'acte comptarà amb la participació de l'AEiG Amadeu Oller, Pagesos de l'Altiplà, Unió de Pagesos, Moianès pel Decreixement, el Fanal i Arran Moianès. Després la unitat de Trucs 1 del Cau organitza un sopar popular que serà amenitzat per música i un bingo musical. La nit acabarà amb DJ de Moià.

Arxivat a