Detenen un membre del CDR del Pont de Vilomara per la concentració al Parlament del 30 de gener

Els Mossos han arrestat un total de sis persones per la concentració al Parlament | El bagenc ha quedat en llibertat després de declarar | En paral·lel la Guàrdia Civil ha detingut dues persones pels talls de carreteres i la campanya #novullpagar als peatges per Setmana Santa

Els fets que han comportat la detenció van passar el de gener a l'entorn del Parlament
Els fets que han comportat la detenció van passar el de gener a l'entorn del Parlament | Adrià Costa
Roger Font / Pere Fontanals
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:59h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí un membre del CDR del Pont de Vilomara per la seva participació en la concentració al Parlament el passat 30 de gener, data de la investidura frustrada de Carles Puigdemont. Segons ha pogut saber NacióManresa, l'activista bagenc ha estat posat en llibertat passades les 11 del matí després de declarar, pendent de la citació judicial. Sobre ell hi ha una acusació d'atemptat als agents de l'autoritat, desobediència i desordres públics.

Detencions de la Guàrdia Civil

L'Audiència Nacional ha iniciat aquest matí una operació contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) i, de moment, la Guàrdia Civil ha detingut almenys dues persones acusades de terrorisme, sedició i rebel·lió. Se'ls acusa d'encapçalar talls de carretera i sabotejar peatges durant la Setmana Santa. 

Una de les persones detingudes és d'Esplugues de Llobregat i hauria estat l'impulsor de dos talls de carreteres i del boicot als peatges de l'AP-7. Una altra és una dona de Viladecans, autora d'un àudio on s'explicava com dur a terme el #novullpagar impulsat pels CDR durant l'operació tornada de les vacances. L'àudio, enviat per missatgeria i difós, tot seguit, a les xarxes socials Twitter i Facebook, també apuntava la voluntat de fer una aturada general d'una setmana i prendre el control de Mercabarna i el Port. 

Detinguts pels fets de Parlament del 30 de gener

En paral·lel, els Mossos han detingut sis persones, membres dels CDR de Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, el Pont de Vilomara i Solsona, acusats de trencar el cordó policial al Parlament el 30 de gener, dia en el qual Carles Puigdemont havia de ser investit. La policia catalana els ha detingut entre les 8 i les 9 del matí, i actualment es troben en diferents comissaries, acusats de delictes d’atemptat als agents de l'autoritat, desordres públics i desobediència.

Les dues persones de Malgrat de Mar han estat traslladades a la comissaria de Pineda, el detingut d'Arenys de Mar es troba en dependències d'aquesta localitat, el de Dosrius és a la comissaria de Mataró, un està a Solsona i el darrer al Pont de Vilomara. Sobre tots ells, s'espera que passin a disposició judicial. 

Les primeres informacions apunten que les detencions estan ordenades pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. La setmana passada la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja va avisar que actuaria "amb contundència" contra les activitats d'aquests grups a qui ja deia que se'ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d'altres contra l'ordre públic".
 

Tall dels CDR a l'AP-7 a Figueres. Foto: Josep M. Montaner