El president de l'ICL Manresa serà regidor encarregat de Comerç i Mercats

Jaume Arnau pren la cartera a Àuria Caus, que manté Indústria i incorpora Comunicació, i a més a més és la nova portaveu del govern | Joan Calmet afegeix Habitatge a la cartera de Barris que ja tenia i manté Festes i Turisme

Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:13h
Jaume Arnau es posa l'americana en presència de Jordi Serracanta, abans de començar el ple de dimecres
Jaume Arnau es posa l'americana en presència de Jordi Serracanta, abans de començar el ple de dimecres | Pere Fontanals
Aquest dijous s'ha fet públic el nou govern municipal sorgit del darrer relleu de regidors. Jaume Arnau va prendre possessió dimecres del càrrec de regidor del grup de CDC, després de la marxa d'Antoni Llobet, que ocupava el càrrec de regidor d'Habitatge i portaveu del govern. Els canvis seran efectius a partir del 12 de setembre.

Així doncs, les responsabilitats d'Antoni Llobet passaran a mans de Joan Calmet, que es fa càrrec d'Habitatge i serà el titular de la nova regidoria d'Habitatge i Barris; i d'Àuria Caus, que serà portaveu del govern i alhora estrenarà la nova regidoria de Comunicació. Al seu torn, Caus manté les responsabilitats d'Indústria però deixa les de Comerç, que recauen a partir d'ara en Jaume Arnau, nou regidor de Comerç i Mercats, amb una dedicació del 50%.

Els canvis també afecten les tinences d'alcaldia, atès que Antoni Llobet era segon tinent d'alcalde. A partir d'ara, Joan Calmet ocuparà el lloc de segon tinent d'alcalde, mentre que a Àuria Caus li correspondrà la vuitena tinença d'alcaldia, que fins ara era en mans de Joan Calmet. La resta de tinents d'alcalde són els mateixos que fins ara.

L'últim canvi fa referència a les àrees en què es divideix el govern: Joan Calmet serà a partir d'ara president de l'àrea de Drets i Serveis a les Persones, presidida fins ara per Antoni Llobet. Calmet deixa el seu lloc de vicepresident de l'àrea de Promoció de la Ciutat a Àuria Caus. A la resta d'àrees no hi ha canvis i es manté l'esquema actual, segons el qual CDC i ERC ocupen la presidència i la vicepresidència alternativament.

La presentació de la nova configuració del govern ha tingut lloc aquest migdia, en una roda de premsa amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell; i el nou regidor, Jaume Arnau.

En la roda de premsa, Valentí Junyent ha afirmat que l'objectiu dels canvis ha estat substituir la baixa d'Antoni Llobet remodelant el menys possible un govern "que funciona positivament" i ha recordat que els canvis afecten només dues de les persones que formen l'equip de govern, a banda de la incorporació del nou regidor. Junyent ha defensat la idoneïtat de Jaume Arnau, "una persona treballadora i implicada", com a regidor de Comerç i Mercats.

Al seu torn, Mireia Estefanell ha felicitat Arnau per la seva incorporació, li ha desitjat encerts i li ha ofert tot el suport. També ha manifestat el respecte del grup d'ERC a la decisió de CDC, a qui corresponia redistribuir les competències del regidors, però hi ha afegit que els canvis s'han fet amb comunicació permanent entre tots dos grups. Estefanell ha valorat com a "satisfactori que l'àrea de promoció de la ciutat es reforci amb el regidor Jaume Arnau i també amb Àuria Caus com a nova vicepresidenta i regidora de Comunicació".

El nou regidor Jaume Arnau ha agraït la confiança a l'alcalde i el grup d'ERC i ha explicat que entoma amb il·lusió i ganes de treballar aquesta nova responsabilitat. Arnau ha afirmat que fins ara no ha participat activament al món de la política, però que té tres vocacions que "justifiquen el perquè he acceptat pujar a aquest vaixell: el dinamisme i necessitat de fer coses i noves experiències; la desig d'aprenentatge, formació i progrés personal permanent; i una vocació de servei que d'alguna manera també ja he mirat de posar a la practica en la meva activitat professional". Arnau ha manifestat que s'incorpora a l'equip de govern amb "voluntat començar a treballar, amb implicació i amb ganes de fer-ho bé".

La nova configuració del cartipàs municipal és la següent:

Alcalde i Tinents d'alcalde

- Alcalde de Manresa: Valentí Junyent
- Primera tinent d'alcalde: Mireia Estefanell
- Segon tinent d'alcalde: Joan Calmet
- Tercer tinent d'alcalde: Marc Aloy
- Quart tinent d'alcalde: Josep Maria Sala
- Cinquena tinent d'alcalde: Àngels Santolària
- Sisè tinent d'alcalde: Jordi Serracanta
- Setè tinent d'alcalde: Jaume Torras
- Vuitena tinent d'alcalde: Àuria Caus

Àrees i regidories

Àrea de Promoció de la Ciutat

Mireia Estefanell (Presidenta)

- Regidoria de Dinamització Econòmica
- Regidoria de Participació 

Àuria Caus (Vicepresidenta)

- Regidoria d'Indústria
- Regidoria de Comunicació
- Portaveu del govern

Joan Calmet

- Regidoria de Turisme i Festes

Cristina Cruz

- Regidoria d'Ocupació 

Jaume Arnau

- Regidoria de Comerç i Mercats

Àrea de Drets i Serveis a les Persones

Joan Calmet (President)

- Regidoria d'Habitatge i Barris

Àngels Santolària (Vicepresidenta)

- Regidoria d'Acció Social
- Regidoria de Cooperació

Mercè Rosich

- Regidoria de Cohesió Social, Gent Gran i Salut
- Regidoria d'Ensenyament i Universitats

Anna Crespo

- Regidoria de Culturai Joventut

Jordi Serracanta

- Regidoria d'Esports

Cristina Cruz

- Regidoria de la Dona

Àrea de Territori

Marc Aloy (President)

- Regidoria de Planejament i Projectes Urbans
- Regidoria d'Entorn Natural

Jordi Serracanta (Vicepresident)

- Regidoria de Qualitat Urbana i Serveis

Olga Sánchez

- Regidoria de Mobilitat

Àrea d'Hisenda i Governació

Josep Maria Sala (President)

- Regidoria d'Hisenda i Organització

Jaume Torras (Vicepresident)

- Regidoria de Recursos Humans i Transparència

Olga Sánchez

- Regidoria de Seguretat Ciutadana